O patiserie care funcţiona fără avizele necesare a fost închisă, miercuri, de reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa şi amendată cu 16.000 de lei, echipele de control descoperind şi alte nereguli printre care alimente expirate şi nerespectarea condiţiilor de igienă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Horia Constantinescu, a declarat, miercuri, că a fost realizat un control la o patiserie din municipiul Constanţa.

Reprezentanţii instituţiei au descoperit că alimente expirate sau fără elemente de identificare, printre acestea aflându-se 86 de bucăţi ouă expirate din 30 noiembrie, 14 kilograme de plăcintă, ambalate în mai multe cutii, expirate din mai, iunie, septembrie şi noiembrie.

De asemenea, comisarii CJPC au mai constatat că sacii de făină din secţia de producţie erau aşezaţi direct pe paviment, că foile de plăcintă se sortau pe o ladă frigorifică şi nu pe o masă de inox, furtunul cu apă tehnologică era pe jos în secţie, acolo unde era şi multă făină, vestiarul era amenajat necorespunzător, iar chiuvetele şi grupul sanitar erau neigienizate. 

Horia Constantinescu a mai precizat şi că echipele de control au constatat că la adresa respectivă operatorul economic nu mai desfăşura activitate.

“S-a depistat noul spaţiu în care acesta desfăşura activitatea de producţie fără să deţină certificat constatator pentru noul punct de lucru şi nici acord de înregistrare sanitar-veterinar”, a menţionat şeful CJPC Constanţa. 

În urma acestor nereguli, unitatea respectivă a fost amendată cu suma de 16.000 de lei. De asemenea, comisarii CJPC au decis închiderea patiseriei, aceasta putând fi redeschisă după ce îşi rezolvă neregulile şi intră în legalitate. Totodată, patiseria respectivă este verificată şi de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă şi de cei ai ANAF Antifraudă. 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.