Nouă plachete în memoria unor artişti, oameni de cultură şi medici, printre care Dan Spătaru, Oleg Danovski, Alexandru Pesamosca, au fost montate în mai multe zone din municipul Constanţa, chiar pe faţadele imobilelor în care au locuit. Primăria intenţionează ca şi alte personalităţi care s-au născut sau au locuit în Constanţa să fie omagiate în acest fel, printre acestea fiind Ilarion Ciobanu, Anghel Saligny şi Hortensia Papadat Bengescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Constanţa a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că nouă plachete în memoria unor mari artişti, oameni de cultură şi medici au fost montate în mai multe zone din Constanţa, chiar pe faţadele imobilelor în care au locuit.

"Dan Spătaru, Oleg Danovski, Demostene Tranulis, Cella Serghi, Gheorghe Murea, Marin Ionescu Dobrogianu, Mihail Kogălniceanu, Ion Bănescu şi Alexandru Pesamosca au, de luni, plachete comemorative în semn de respect şi recunoaştere a contribuţiei importante în domeniile în care s-au făcut remarcaţi", a transmis Primăria.

Sursa citată menţionează că în curând şi alte figuri marcante care s-au născut sau au locuit în Constanţa, cum ar fi Ilarion Ciobanu, Anghel Saligny sau Hortensia Papadat Bengescu, vor fi omagiate prin astfel de plachete comemorative. 

Acţiunea, organizată de Primăria municipiului Constanţa şi Comunitatea Elenă "Elpis" Constanţa, a avut loc în prezenţa urmaşilor sau prietenilor acestor mari personalităţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.