Prefectura Constanţa a anunţat că mai multe clase şi grupe de grădiniţă trec în scenariul 3, adică vor face cursuri exclusiv online după confirmarea unor cazuri de Covid-19 în rândul elevilor şi cadrelor didactice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, a convocat, miercuri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în sistem electronic, pentru votarea hotărârilor 39 şi 40 ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, care prevăd modificarea scenariilor de funcţionare în 22 de unităţi de învăţământ, respectiv aprobarea montării unor corturi, care vor veni în sprijinul unităţilor sanitare din judeţul Constanţa.

Astfel, a fost votată în unanimitate trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, în cazul a cinci unităţi de învăţământ. Acestea sunt: Şcoala Gimnazială „Petre Ispirescu” Constanţa (până pe 26 octombrie, pentru două clase a III-a, un cadru didactic confirmat), Grădiniţa cu Program Prelungit „Little Kids” Constanţa (până pe 27 octombrie, pentru grupa mare „Steluţele”, un îngrijitor confirmat), Grădiniţa cu Program Normal şi Prelungit „Colibri” Constanţa (până pe 28 octombrie, pentru grupa mică, un elev confirmat), Şcoala Gimnazială „Adrian V. Rădulescu” Murfatlar (până pe 28 octombrie, pentru o clasă a II-a şi două clase a VII-a, un cadru didactic confirmat), Grădiniţa cu Program Prelungit „Piticot” Constanţa (până pe 28 octombrie, pentru grupa mare „Magic Forest”, un cadru didactic confirmat).

De asemenea, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” Techirghiol va trece din scenariul 1, în scenariul 3, până pe data de 23 octombrie, pentru o clasă a V-a, o clasă a VI-a şi două clase a VII-a, ca urmare a infectării unui cadru didactic.

Totodată, Şcoala Gimnazială nr. 1 Fântânele şi Grădiniţa cu Program Normal Fântânele vor trece din scenariul 2, în scenariul 3, ca urmare a creşterii ratei de incidenţă cumulată peste indicele de 3 / 1.000 locuitori. 

Alte unităţi de învăţământ vor trece din scenariul 1 în scenariul 2 ca urmare a creşterii ratei de incidenţă cumulată peste indicele de 1 / 1.000 locuitori. Este vorba despre Grădiniţa „Albă ca Zăpada” Năvodari, Şcoala Gimnazială nr. 1 Tuzla, Grădiniţa cu Program Normal Tuzla, Şcoala Gimnazială „Marin Voinea” Cerchezu, Grădiniţa cu Program Normal Cerchezu, Şcoala Primară nr. 1 Viroaga, Grădiniţa cu Program Normal Viroaga. 

Prefectura a mai anunţat că trei unităţi de învăţământ vor trece din scenariul 3, în scenariul 2, ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat prin CJSU scenariul 3. Este vorba despre Liceul Teoretic Murfatlar, Liceul Teoretic „Decebal” Constanţa şi Şcoala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanţa.

Nu în ultimul rând, Şcoala Gimnazială nr. 1 Limanu, Şcoala Gimnazială nr. 2 2 Mai, Grădiniţa cu Program Normal Limanu, Grădiniţa cu Program Normal „Fraţii Grimm” 2 Mai, vor trece din scenariul 2, în scenariul 1, ca urmare a scăderii ratei de incidenţă cumulată sub indicele de 1 / 1.000 locuitori şi asigurării condiţiilor pentru învăţământ „faţă în faţă”.

Tot în ultima şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost votată, în unanimitate, hotărârea prin care ISU „Dobrogea” Constanţa va sprijini unităţile sanitare incluse în Planul Alb şi angrenate în lupta împotriva COVID-19, dar şi Centrul de Transfuzii Sanguine Constanţa, cu corturi, care vor servi ca zone de aşteptare sau de triaj medical.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.