Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a anunţat că în urmă cu cinci ani preotul paroh de la biserica distrusă în incendiul de duminică a primit nouă avertismente din cauza unei anexe din lemn, aflate în curtea lăcaşului de cult, care nu era trecută în documentaţia pentru avizul de securitate la incendiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
ISU Dobrogea a transmis, luni,că respectivul control a avut loc în preajma Sărbătorilor Pascale. 
“În urma parcurgerii unor documente privind controalele tematice anterioare efecutate la lăcaşurile de cult, premergător Sfintelor Sărbători Pascale, a fost identificat un document de control întocmit în anul 2017 de o echipă de control din cadrul Inspecţiei de Prevenire care a efectuat o verificare la o anexă din curtea bisericii respective, ce nu figura în documentaţia depusă pentru aviz. Construcţia era din material combustibil (lemn)”, se arată în comunicat.
Sursa citată a menţionat că preotul paroh a primit nouă avertismente.  
“Pentru deficienţele constatate, preorul paroh a fost sancţionat cu nouă avertismente. Printre neregulie constatate, menţionăm: construcţia improvizată funcţiona fără solicitarea şi obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, nu era organizată activitatea de apărare împotriva incendiilor, mijloacele de primă intervenţie (stingătoarele) nu erau verificate, instalaţia electrică era exploatată cu deficienţe şi improvizaţii”, a mai transmis ISU Dobrogea. 
 
ISU Dobrogea a anunţat, luni, că în luna septembrie 2012, Parohia Sf. Mare Muceniţă Ecaterina a solicitat aviz de securitate la incendiu necesar demarării lucrărilor de construcţie la un lăcaş de cult - nivel parter, construcţie din beton - situat pe strada Brest în cartierul Tomis Plus din municipiul Constanţa. 
Sursa citată menţionează că Inspecţia de Prevenire din cadrul ISU Dobrogea a acordat avizul de securitate la incendiu, în baza documentaţiei trimise. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.