Inspectorii şcolari analizează modul cum a fost gestionat incidentul de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa, după ce o elevă a fost agresată de o colegă, în unitatea de învăţământ, în timpul unei pauze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că inspectorul şcolar general Sorin Mihai s-a prezentat în unitatea de învăţământ imediat ce a fost informat despre incidentul în care au fost implicate două eleve de clasa a XI-a şi, respectiv, a XII-a.
 
El a constatat că managerii şcolari au demarat procedura de acţiune specifică acestei situaţii: convocarea de urgenţă a membrilor Comisiei pentru prevenirea şi eliminarea violenţei, a faptelor de corupţie şi discriminării în mediul şcolar şi promovarea interculturalităţii, asigurarea prezenţei consilierului şcolar, precum şi a reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. 
 
“Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a solicitat Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân Constanţa finalizarea cercetării incidentului, cu aplicarea măsurilor ce se impun, conform prevederilor legale în vigoare. În paralel, inspectorii de sector sunt prezenţi la acest moment instituţia şcolară în vederea analizării modului de gestionare a incidentului respectiv şi în vederea demarării anchetei care se impune”, se arată în comunicat. 
 
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a anunţat că poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa - Secţia 3 au fost sesizaţi, marţi, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în incinta unei unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa, fiica sa a fost agresată fizic de o altă fată. 
 
“Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că, pe fondul unui conflict mai vechi, o minoră de 16 ani ar fi agresat-o fizic pe o altă minoră, de 17 ani. Tânăra de 17 ani a fost transportată la spital, acuzând dureri de cap”, a transmis IPJ Constanţa. 
 
Poliţiştii au întocmit în această cauză un dosar penal pentru lovire sau alte violenţe. 
 
De asemenea, IPJ Constanţa a precizat că în acest caz a fost sesizată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.