Infracţionalitatea în şcolile din judeţul Constanţa a scăzut cu 40%, iar anul trecut au fost înregistrate 18 infracţiuni în unităţi de învăţământ sau în perimetrul adiacent acestora, a anunţat coordonatorul structurii Siguranţă şcolară din cadrul Poliţiei Judeţene Constanţa, Carmen Şerbănescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Carmen Şerbănescu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că există în continuare infracţiuni de lovire sau alte violenţe în şcoală, chiar dacă acestea sunt diminuate. 
 
“La nivelul judeţului Constanţa avem o dminuare a infracţionalităţii în şcoală şi în perimetrul adiacent şcolii cu 40%. Evident, putem lua în calcul şi pandemia care a fost, dar este un semnal bun pentru noi. Toate formele de criminalitate s-au diminuat, este foarte important să conştientizăm că avem în continuare infracţiuni de loviri sau alte violenţe în şcoală şi în perimetrul adiacent şi infracţiuni de furt. Dar cifra nu este una foarte ridicată. Anul trecut am avut doar 18 infracţiuni în şcoală şi în perimetrul adiacent şcolii la nivelul judeţului Constanţa”, a afirmat coordonatorul structurii Siguranţă şcolară din cadrul IPJ Constanţa. 
 
Carmen Şerbănescu a precizat că fiecare şcoală va avea un poliţist desemnat care se va implica în activităţi de combatere şi prevenire a criminalităţii. 
 
“Fiecare şcoală va avea un poliţist desemnat care se va implica în activităţile de combatere şi prevenire a criminalităţii, orice formă de criminalitate, plecând de la simplele infracţiuni până la acele complexe, vom lucra inclusiv cu structurile specializate în criminalitate organizată. Această structură va avea, la nivelul judeţului Constanţa sunt 6 poliţişti care acţionează, structura are şi rol de coordonare pe zona de ordine publică şi proximitate pentru că vom fi sprijiniţi de colegii noştri din aceste sectoare pentru combaterea şi prevenirea criminalităţii”, a explicat Carmen Şerbănescu.so
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.