Firma care demolează stadionul din Constanţa a fost amendată, miercuri, de Garda de Mediu cu 15.000 de lei pentru că nu a luat măsuri pentru a limita răspândirea prafului în atmosferă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
“Societatea care demolează stadionul din Constanţa, pe strada Primăverii, a fost amendată astăzi cu 15.000 lei pentru neluarea măsurilor de prevenire şi limitare a emisiilor de praf în atmosferă. S-a constatat că nu se utilizează tunurile de apă, nu există plase de protecţie şi nu sunt implementate proceduri de lucru pentru diminuarea poluanţilor în atmosferă şi prevenirea dispersiei acestora în zona rezidenţială. Pe lângă sancţiunea aplicată, au fost stabilite măsuri de remediere a neconformităţilor”, a transmis Garda de Mediu.
 
Demolarea stadionului “Gheorghe Hagi” din Constanţa a început în 10 iulie, în prezenţa reprezentanţilor administraţiei publice locale, a ministrului Dezvoltării, Adrian Veştea, şi a conducerii clubului Farul Constanţa.
 
Stadionul a fost construit în anii 1950, sub conducerea arhitectului Ioan Puşchilă, fiind inaugurat pe 23 august 1954. În anii 1970, stadionul a fost supus unui proces de modernizare, prin suplimentarea capacităţii arenei. 
 
Noua arenă va avea o capacitate de 18.500 de locuri.  De asemenea, clădirea stadionului va integra şi o serie de funcţiuni complementare: săli de antrenament - atletism indoor, squash/tenis de masă şi fitness, centru de conferinţe, spaţiu expoziţional, spaţii administrative, spaţii comerciale şi zone de loisir.
 
Proiectul este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii, şi UAT Constanţa şi are valoarea de 379.000.000 lei fără TVA, fiind cofinanţat de la bugetul local cu 48.000.000 lei fără TVA pentru lucrări de construcţii şi 5.000.000 lei fără TVA pentru asigurarea de utilităţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.