Fabrica de BCA din municipiul Constanţa, unde la începutul lunii iulie a izbucnit un puternic incendiu, a fost amendată de Garda de Mediu cu 50.000 de lei, deoarece nu a prevenit riscurile legate de depozitarea pastei de aluminiu. Incendiul s-a produs din cauza unei explozii la acest produs.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Garda de Mediu a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că în urma incendiului şi a exploziilor produse în data de 3 iulie, la depozitele din cadrul fabricii de BCA din municipiul Constanţa de pe strada Industrială, comisarii instituţiei au constatat că operatorul economic nu a identificat si prevenit riscurile asupra mediului pentru depozitarea preparatului periculos - pasta de aluminiu. 
 
Operatorul economic a fost amendat cu 50.000 de lei.
 
De asemenea, Garda de Mediu a impus şi luarea unor măsuri referitoare la identificarea şi prevenirea riscurilor generate de depozitarea şi utilizarea substanţelor chimice şi a preparatelor periculoase depozitate, gestionate, precum şi pentru gestionarea corespunzătoare a tuturor deşeurilor rezultate din incendiu.
 
Un puternic incendiu a izbucnit pe data de 3 iulie la o fabrică de BCA din municipiul Constanţa, iar persoanele care au sunat la 112 au afimat că s-ar fi auzit trei explozii după care s-a văzut un fum alb gros.
 
Incendiul a fost provocat de explozia pastei de aluminiu dintr-o magazie, iar apoi o scânteile de aici au ajuns într-o zonă unde erau depozitate role de carton bitumat care au ars. Nu au existat persoane rănite în urma acestui incendiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.