Elevii care au obţinut media 10 la bacalaureat şi elevii medaliaţi în ultima perioadă la olimpiade sau concursii internaţionale, dar şi profesorii care i-au pregătit au fost premiaţi de Consiliul Local Municipal Constanţa, primii cu câte 1.000 de lei, iar cei din a doua categorie cu câte 2.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Local Municipal Constanţa a aprobat, în şedinţa de luni, două proiecte de hotărâre, primul referindu-se la premierea elevilor care au obţinut media 10 la bacalaureat şi a profesorilor îndrumători, iar cel de-al doilea la oferirea de recompense financiare elevilor premiaţi la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţională şi a profesorilor îndrumători.

Astfel, primesc un premiu în valoare de 1.000 de lei Ioana Frîncu, Vlad Popa, ambii de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Iuliana Oana Nastor şi Andreea Pernici de la Liceul Teoretic ”Ovidius”, care au obţinut media 10 la bacalaureat. Aceeaşi sumă o primesc şi 11 cadre didactice de la cele două unităţi de învăţământ, profesorii celor patru elevi de la materiile la care au susţinut bacalaureatul. În judeţul Constanţa a mai existat o medie de 10 la bacalaureat, aceasta fiind obţinută de o elevă de la un liceu din Medgidia.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

De asemenea, consilierii locali au premiat şi patru elevi medaliaţi la olimpiade sau concursuri internaţionale, dar şi pe profesorii care i-au pregătit. Este vorba despre Paul Haidu-Gerea, medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Chimie, profesor coordonator Monica Dumitru, Georghe Chichirim, medalie de aur la Balcaniada de Informatică, profesori coordonatori Daniela Cecman Răvoiu şi Mirela Chichirim, Răzvan Petcu Efrim, medalie de bronz la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene, profesor coordonator Monica Dumitru şi Teodor Mihai Iliant – medalie de bronz la Balcaniada de Informatică, profesor pregătitor Gabriela Constantinescu. Toţi sunt de la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân”. Atât elevii, cât şi profesorii primesc câte 2.000 de lei fiecare.

“Ei completează categoria de ambasadori ai oraşului nostru, performanţa lor fiind şi performanţa municipalităţii. De aceea, administraţia locală consideră că recunoaşterea perpetuă şi consistentă a acestor succesuri remarcabile reprezintă un gest de normalitate şi o motivaţie suplimentară pentru repetarea rezultatelor şi creşterea numărului de elevi premianţi la concursurile internaţionale”, se arată în hotărâre.

Primarul Decebal Făgădău a spus că este pentru prima oară în istoria oraşului când sunt premiaţi elevii care au obţinut media 10 la bacalaureat şi profesorii care i-au pregătit la materiile la care au susţinut probele de examen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.