Două unităţi de alimentaţie publică, aflate în cadrul unui târg organizat la Pavilionul Expoziţional din Constanţa, au fost închise temporar de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care modificarea datei de consum şi folosirea de materii prime fără elemente de identificare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa a anunţat vineri, printr-un comunicat de presă, că reprezentanţii instituţiei au desfăşurat săptămâna trecută mai multe acţiuni de control la Pavilionul Expoziţional Constanţa, unde se desfăşura un târg, în urma unei sesizări primite de la un consumator. 
Astfel, au fost controlate două unităţi prestatoare de servicii de alimentaţie publică, iar, pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Constanţa au dat o amendă de 5.000 de lei, au oprit definitiv de la comercializare produse alimentare neconforme, în valoare de 1.000 de lei şi oprirea temporară a serviciului de alimentaţie publică, pentru ambele societăţi, până la remedierea deficienţelor constatate. 
Neregulile constatate în urma controlului au fost: folosirea unor produse şi proceduri nesigure; folosirea unor materii prime şi semifinite fără elemente de identificare şi caracterizare; modificarea datei limită de consum; folosirea unor ustensile neprofesionale care nu sunt recomandate a fi utilizate în alimentaţie publică, având în vedere faptul că nu se pot igieniza complet; depozitarea băuturilor răcoritoare şi a murăturilor direct pe paviment;  prepararea produselor alimentare pe un grătar, în mediul ambiental, neprotejat de factorii contaminanţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.