Două persoane, una de 15 ani şi alta de 47 de ani, ambele din Cernavodă, care erau izolate la domiciliu pentru că locuiesc cu un bărbat întors recent din străinătate, vor intra în carantină pentru 14 zile pentru că nu au respectat măsura de a nu ieşi din casă. Ele au fost amendate împreună cu 1.050 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, duminică, în jurul orei 19.30, o patrulă formată din poliţişti ai Poliţiei oraşului Cernavodă, poliţişti de frontieră, jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa şi poliţişti locali au identificat două persoane care se aflau în autoizolare, în locuinţă, îşi care au părăsit locuinţa, nerespectând această măsură. 
Persoanele respective de 15 ani şi de 47 de ani, au fost amendate împreună cu suma 1.050 de lei.
Oamenii legii au anunţat Direcţia de Sănătate Publică, şi vor fi introduse într-un centru de carantinare.
 
Prefectul judeţulu Constanţa, George Niculescu, a precizat că cele două persoane erau în izolare la domiliciu deoarece locuiesc cu un bărbat întors recent din străinătate. 
“Cele două persoane din Cernavodă nu au respectat acest regim de izolare. Mai precis, este vorba despre două femei care locuiesc cu un bărbat întors recent din străinătate. Regulile fiind clare, doamnele au intrat în izolare alături de bărbatul întors de peste hotare şi alături de încă o persoană. Astăzi, în urma unei reclamaţii, poliţia le-a găsit pe cele două femei pe stradă. Aşa că au fost sancţionate contravenţional cu amenda de 1.050 de lei, după care vor fi transportate de către ISU Dobrogea în centrul de carantinare, pentru co în urma Ordonanţei Militare nr.2, persoanele care nu respectă condiţiile de autoizolare, urmează să fie carantinate pentru o perioadă de 14 zile”, a explicat prefectul judeţului Constanţa. 
El a menţionat că persoanele aflate în izolare nu sunt păzite, dar intră în atribuţiile celor de la IPJ Constanţa şi DSP Constanţa să verifice dacă acestea respectă regimul impus. George Niculescu a precizat că persoanele aflate în carantină sunt păzute de efective ale Jandarmeriei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.