Un container cu 20 de tone de maţe de porc, sosit din China, a fost oprit la intrarea în ţară deoarece autorităţile constănţene au stabilit că acestea conţin un antibiotic care nu mai este acceptat în Uniunea Europeană. Marfa urmează, ori să fie distrusă de firma importatoare, ori să fie returnată în ţara de origine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a declarat, vineri, pentru News.ro, că un container cu 20 de tone de maţe de porc a venit în Portul Constanţa Sud Agigea, iar autorităţile au făcut verificări şi au stabilit că acestea conţineau un antibiotic, Chloramfenicol, care nu mai este acceptat în Uniunea Europeană.
 
“Marfa nu a intrat pe teritoriul naţional, a rămas blocată şi acum rămâne la latitudinea agentului economic importator dacă le distruge în România
pe cheltuiala sa, sau le restituie expeditorului”, a afirmat prefectul Silviu Coşa.
 
Potrivit acestuia, containerul a venit din China. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.