Comandantul Spitalului Militar Constanţa, Aurel Trană, a declarat, vineri, că primii marinari militari de pe fregata "Regina Maria" infectaţi cu COVID-19 au ajuns în evaluările cadrelor medicale şi aceştia vor veni în trei serii, 70 în cursul acestei zile, iar 40 sâmbătă. El a precizat că starea lor de sănătate este bună, doar patru dintre militari având simptome uşoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Aurel Trană a afirmat că aceştia vor fi investigaţi la Sistemul Modular Medical de Izolare şi Tratament (SMMIT) Constanţa, după ce fusese şi varianta de a-i duce la Spitalul Militar din municipiu. 
 
"Au ajuns marinarii. Odată cu ajungerea în ţară intră pe procedurile naţionale de evaluare şi eventual tratament, pentru cei care necesită tratament. Deja prima parte dintre militari sunt în spital la noi. Am avut variante de a-i duce la Spitalul Militar sau dacă sunt locuri încă aici, să îi aducem aici pentru că aici (n.r. - la SMMIT) circuitele sunt mai uşor de respectat şi avem doar pacienţi COVID aici. Da, sunt mulţi, dar îi aducem pe rând pentru că şi capacitatea de evaluare a noastră nu este foarte mare, astfel încât vor fi aduşi în trei tranşe: 35, 35 şi următorii 40 mâine dimineaţă. Azi vor fi 70 şi mâine 40. Starea lor este foarte bună. Chiar am vorbit cu dumnealor când au ajuns, doar patru au spus că au ceva simptome uşoare, atât, în rest starea dumnealor e foarte bună”, a afirmat directorul Spitalului Militar. 
 
El a precizat că unii dintre marinari ar putea fi internaţi, iar ceilalţi să meargă în izolare la domiciliu. 
 
"Toţi pacienţii sunt evaluaţi ca şi toţi ceilalţi pacienţi pozitivi. O parte dintre ei, după evaluare, dacă necesită internare, vor rămâne la noi, o parte vor merge la domiciliu, dacă au condiţii de izolare la domiciliu şi o parte vor rămâne în izolare instituţionalizată în spaţii puse la dispoziţie de Ministerul Apărării Naţionale”, a explicat Aurel Trană. 
 
Întrebat cum s-au putut infecta militarii pe navă, comandantul Spitalului Militar Constanţa a răspuns: "Nu am niciun fel de detalii în acest sens. Nu am lucrat niciodată pe un vapor, nu am amănunte de genul acesta. Nu ştiu. (...) Ce pot să vă spun e că dumneavoastră ştiţi la fel de bine ca şi noi că o testare negativă acum poate să nu însemne ceva peste trei zile, poate să fie în perioada de incubaţie şi asta ar putea fi una dintre explicaţii”. 
 
Fregata "Regina Maria” a acostat, vineri, în portul militar Constanţa. Dintre cei 235 de membri ai echipajului prezenţi la bord, 110 persoane au fost confirmate cu infecţie SARS CoV-2, la testarea realizată în 9 noiembrie, în Turcia. În timpul marşului de întoarcere în ţară, nu au apărut probleme deosebite în starea de sănătate a militarilor de la bord, majoritatea dintre cei infectaţi fiind asimptomatici şi doar patru persoane cu simptome uşoare COVID-19 (tuse, subfebrilitate, pierderea gustului şi mirosului).
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.