Circulaţia pe mai multe străzi din municipiul Constanţa va fi restricţionată cu prilejul manifestărilor organizate de Ziua Marinei, Primăria recomandând cetăţenilor care vor să participe la acele evenimente să utilizeze mijloacele de transport în comun. Numărul autobuzelor Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa va fi suplimentat în 15 august, iar traseele unor linii vor fi prelungite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanţa, în zilele de 14 şi 15 august, poliţiştii locali, în cooperare cu efective ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, vor ajuta la fluidizarea traficului rutier şi pietonal şi la menţinerea ordinii şi liniştii publice în zona peninsulară.

“Recomandăm constănţenilor şi turiştilor care participă la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Marinei Române să utilizeze cu precădere mijloacele de transport în comun, iar în cazul utilizării autovehiculului să respecte indicaţiile forţelor de ordine”, se arată în comunicat.

De asemenea, va fi închis/restricţionat accesul autovehiculelor în zona peninsulară începând de luni, 14 august, ora 07:00 – 15 august, ora 24:00, astfel: strada Traian - Poarta 3, strada Traian - Poarta 1, strada Termele Romane de la intersecţia cu strada Traian, bulevardul Tomis de la intersecţia cu strada Traian, strada Ecaterina Varga de la intersecţia cu strada Negru Vodă, strada Mircea cel Bătrân de la intersecţia cu strada Negru Vodă.

Accesul riveranilor se va face prin prezentarea unui act de identitate care dovedeşte că utilizatorul autoturismului domiciliază în zona în care au fost impuse restricţii de circulaţie. Totodată, maşinile de aprovizionare vor avea acces în zonă, în cele două zile, doar în cursul nopţii până la ora 7.00.

Accesul taxiurilor, mijloacelor de transport (autoturisme, microbuze, maxi-taxi) va fi interzis, cu excepţia autovehiculelor aparţinând instituţiilor publice/persoanelor invitate/acreditate să participe la acest eveniment.

De asemenea, va fi interzisă oprirea pe bulevardul Regina Elisabeta, strada Termele Romane, pe trotuarul din faţa Comandamentului Flotei, semicercul de la Farul Genovez, pe strada Remus Opreanu între Comandamentul Flotei şi strada Revoluţiei din 22 Decembrie 1989 (cu excepţia autovehiculelor din coloanele oficiale sau aparţinând demnitarilor statului român).

Transportul persoanelor care doresc să participe la acest eveniment va fi asigurat de Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa.

Astfel, în zilele de 14 şi 15 august autobuzele RATC  vor circula conform programului din zilele de sărbătoare.

“În ziua de 14 august (când au loc repetiţiile), fluxul autobuzelor va fi unul normal, pentru ca pe 15 august, în intervalele orare cu număr crescut de călători (7.30-9.30 şi după ora 13.00), pe traseele regulate către zona evenimentului se va suplimenta numărul de autobuze şi se va reduce frecvenţa acestora”, precizează sursa citată.

Pe data de 15 august,  programul liniilor 42, 44, 48 51 şi 101C se prelungeşte până la ora 24:00, iar liniile 42, 48 şi 101 C îşi prelungesc traseul până la Poarta 1, având program de la ora 05.45 până la ora 24.00. De asemenea, autobuzele care deservesc liniile prelungite vor opri în toate staţiile până la Poarta 1, iar linia 42 va fi suplimentată cu trei autobuze pe tot parcursul zilei.

Luni, 14 august, de la orele 8.00 la 18.00, este programată o ceremonie militară şi religioasă în memoria eroilor marinari, organizată la Monumentul Crucea Marinarului, pe faleza din Constanţa.

În 15 august, între 10.00 şi 13.00 se va desfăşura exerciţiul demonstrativ întrunit al Forţelor Navale, pe mare, în faţa Comandamentului Flotei, iar de la ora 13.00 la ora 15.00 sunt programate jocuri şi concursuri marinăreşti în Portul Tomis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.