Cinci clase din două şcoli din Constanţa trec la cursuri exclusiv online, după ce un cadru didactic care predă la ambele unităţi de învăţământ a fost confirmat cu COVID-19, măsura fiind valabilă până la data de 1 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectura Constanţa a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că prefectul George Niculescu a convocat pe data de 17 septembrie Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 27 a CJSU Constanţa.

“Aceasta prevede modificarea scenariului de funcţionare în două unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa. Astfel, s-a votat în unanimitate trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, a trei clase a III-a din Şcoala Gimnazială nr. 29 Mihai Viteazul Constanţa, respectiv trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, a două clase a II-a din Şcoala Gimnazială nr. 8 Constanţa. Măsura va fi valabilă până pe data de 1 octombrie”, se arată în comunicatul Prefecturii Constanţa.

Sursa citată precizează că modificările au venit ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2 a unui cadru didactic, care predă în ambele şcoli, iar din ancheta epidemiologică realizată de Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa, reiese faptul că profesorul a fost în contact cu elevii.

De asemenea, alte două unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa au trecut, recent, în scenariul 3 de funcţionare: Grădiniţa cu Program Normal şi Prelungit „Colibri” Constanţa, până pe data de 28 septembrie şi Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa, până pe data de 29 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.