Cinci clădiri din Constanţa, aflate în paragină, vor fi supraimpozitate cu cinci sute la sută, iar un teren, aflat în aceeaşi situaţie, cu trei sute la sută, primarul Decebal Făgădău afirmând că imaginea oraşului are de suferit din cauza acestora. Edilul din Constanţa spune că şi-ar dori ca legislaţia să ofere autorităţilor locale şi mai multe competenţe în astfel de cazuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Local Constanţa a aprobat, în şedinţa de vineri, cinci proiecte de hotărâre de majorare a impozitului cu cinci sute la sută pentru cinci clădiri din municipiu şi un proiect de hotărâre de mărire a impozitului, cu trei sute la sută, pentru un teren neîngrijit.

Primarul Decebal Făgădău a declarat, la finalul şedinţei, că şi-ar dori ca legislaţia să dea autorităţilor locale mai multe competenţe pentru a fi luate măsuri împotriva proprietarilor unor astfel de clădiri sau terenuri din cauza cărora imaginea oraşului are de suferit.

“Vom veni din ce în ce mai des în faţa Consiliului Local cu aceste măsuri. Ba mai mult, mi-aş dori ca legislaţia să ne dea şi mai multe competenţe, astfel încât, să fim mai fermi pentru că imaginea de ansamblu a oraşului suferă”, a afirmat Decebal Făgădău.

El a precizat că sancţiunile vor continua în perioada următoare şi pentru alţi proprietari de clădiri aflate în paragină până când aceştia vor înţelege că trebuie să le aducă în stare corespunzătoare sau să le vândă.

“Toată lumea este nemulţumită, dar nu ştie că, în realitate, cele mai multe proprietăţi, că vorbim de terenuri, că vorbim despre clădiri, aparţin unor proprietari privaţi. Tocmai de aceea, îi vom sancţiona pe toţi până când vor igieniza, vor aduce în stare corespunzătoare imobilele sau vor vinde”, a explicat primarul Constanţei.

Decebal Făgădău a afirmat că multe astfel de imobile aparţin unor oameni cu posibilităţi financiare.

În urmă cu două luni, consilierii locali au votat mai multe hotărâri prin care au fost suprataxate 22 de imobile, impozitul pe care-l vor plăti proprietarii fiind majorat cu procente cuprinse între trei sute şi cinci sute la sută.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.