Aproape jumătate din autospecialele pentru stingerea incendiilor din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au o vechime de peste 10 ani, una dintre acestea având chiar 30 de ani. De asemenea, pompierii constănţeni au un deficit de 20 de asemenea autospeciale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Gradul de înzestrare cu tehnică pentru prevenirea şi stingerea incendiilor este de 80,91 la sută. Necesarul este de 107, există 87 de autospeciale, înregistrându-se un deficit de 20. Dintre acestea 39 autospeciale cu o vechime de peste 10 ani”, se arată în bilanţul ISU Dobrogea, prezentat luni, la sediul Palatul Administrativ Constanţa.

Şeful ISU Dobrogea, colonelul Daniel Gheorghe Popa, a declarat luni, că printre autospecialele instituţiei există una care are 30 de ani şi 250 de mii de kilometri la bord.

“Sperăm că anul acesta, în urma achiziţiilor de la nivel naţional să fim printre principalii beneficiari, ţinând cont şi de riscurile teritoriale care există în judeţul Constanţa. Avem o maşină la Hârşova care are 250 de mii de kilometri şi are vreo 30 de ani”, a declarat şeful ISU Dobrogea. El a precizat că aceste lucruri nu au împiedicat pompierii să-şi desfăşoare misiunile.

În 2017, echipele de intervenţie ale ISU Dobrogea au acţionat la 12.611 intervenţii, având o medie de 35,55 pe zi, mai puţine decât în 2016 când au fost solicitate la peste 13.500 de intervenţii.  Tot anul trecut, pompierii constănţeni au intervenit pentru stingerea de 531 de incendii, faţă de 572 în 2016.

La şedinţa de bilanţ a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, desfăşurată luni, la Palatul Administrativ din Constanţa, au fost prezenţi secretarul de stat Raed Arafat, prefectul Ioan Albu, primarul Decebal Făgădău, administratorul public al judeţului, Mirela Matichescu, comandanţi ai structurilor locale ale MAI şi MApN.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.