Aproximativ 50 de angajaţi de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Constanţa, de la Casa Judeţeană de Pensii Constanţa şi de la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa au declanşat, marţi, un protest spontan, în faţa sediului care găzduieşte aceste instituţii, oamenii fiind nemulţumiţi de grila de salarizare. Protestul a durat o jumătate de oră, iar activitatea instituţiilor nu a fost afectată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 50 de persoane care lucrează la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Constanţa, de la Casa Judeţeană de Pensii Constanţa şi de la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa au declanşat marţi un protest spontan.

Oamenii au oprit lucrul şi au ieşit în faţa sediului care găzduieşte aceste instituţii pentru a protesta faţă de grila de salarizare.

Ei aveau foi pe care scria “Salarii egale, nu discriminare”, “Vrem salarii unitare cu alte instituţii publice” şi au scandat  “Vrem salarii decente”, “Fără discriminare”.

La protest a fost prezent şi liderul Cartel Alfa Constanţa, Ion Caraignat, care a declarat jurnaliştilor că angajaţii din aceste instituţii doresc o salarizare unitară.

“Doresc o salarizare unitară, nu o salarizare discriminatorie, în sensul că ei sunt pe o grilă de salarizare foarte mică faţă de alte instituţii bugetare. Noi nu zicem că acei bugetari nu ar trebui să aibă salarii decente, dar şi colegii noştri doresc aceste salarii decente. La muncă egală să vină cu o salarizare egală”, a explicat Ion Caraignat, precizând că o altă revendicare este legată de trecerea contribuţiilor sociale de la angajat la angajator.

De asemenea, liderul Cartel Alfa Constanţa a menţionat că aceşti angajaţi doresc salarii egale cu colegii lor de la nivel central.

“Vor salarii egale cu colegii de la nivel central. Munca este mai mare în teritoriu decât la nivel central şi nu poţi să ai un salariu mai mare cu 30-50 la sută la minister sau la Casa Naţională de Pensii decât colegii din teritoriu”, a afirmat Caraignat.

El a precizat că salariile acestor angajaţi sunt până în 3.000-3.500 de lei brut, foarte puţini dintre ei având peste 3.500 de lei. De asemenea, liderul de sindicat a spus că programul instituţiilor nu a fost afectat, o treime dintre angajaţi asigurând programul cu publicul. 

Protestul spontan s-a încheiat după o jumătate de oră, desfăşurându-se fără incidente.

Ion Caraignat a menţionat că, marţi după-amiază, reprezentanţii acestor instituţii se vor deplasa la Prefectura Constanţa, acolo unde se vor întâlni cu reprezentantul Guvernului în teritoriu căruia îi vor transmite nemulţumirile lor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.