Patru sute de lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne vor asigura zilnic măsurile de ordine publică în cadrul Festivalului Neversea, care se desfăşoară între 5-8 iulie pe plaja Modern din Constanţa. Organizatorii estimează că în cele patru zile ale evenimentului vor fi prezente peste 200.000 de persoane. Pe scenele festivalului vor urca peste 200 de artişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorii festivalului, reprezentanţii forţelor de ordine şi autorităţile locale au prezentat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, măsurile care vor fi luate în timpul Festivalului Neversea.

Şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, colonelul Liviu Uzlău, a declarat în cadrul conferinţei de presă că anul trecut au fost înregistrate aproximativ 50 de contravenţii şi infracţiuni la Neversea şi speră ca numărul acestora să fie şi mai mic la această ediţie.

“Anul trecut la Neversea, din punctul de vedere al Jandarmeriei Române, au fost undeva la 15-20 de contravenţii sancţionate şi aproximativ 25 de infracţiuni constatate care au fost trecute mai departe în competenţa poliţiei. Am vrea să micşorăm cât de poate de mult numărul acestora”, a afirmat reprezentantul Jandarmeriei. 

El a precizat că zilnic 400 de lucrători din Ministerul de Interne vor asigura măsurile de siguranţă la acest eveniment.

“Zilnic în jur de 400 de lucrători ai Ministerului de Interne, indiferent de arma din care fac parte vor veghea la siguranţa festivalului, pe diverse linii de muncă, vorbim şi de ordinea publică asigurată de jandarmi, de poliţie rutieră, combaterea Crimei Organizate samd. Colegii de la ISU ne sunt aproape şi dânşii sunt incluşi în acest număr”, a afirmat colonelul Liviu Uzlău.

El a mai spus că vor fi aduşi 100 de jandarmi de la Bacău pentru a-i sprijini pe cei de la Constanţa în timpul Festivalului Neversea.

“În sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa aducem un număr de jandarmi şi de la o altă grupare de pe teritoriul naţional, în speţă de la Bacău, un număr de 100 de jandarmi sunt în drum spre Constanţa pentru a acorda sprijin şi a asigura numărul necesar de forţe de ordine. Vă pot garanta că nici exteriorul festivalului nu este uitat. Este în vigoare un plan de acţiune al Ministerului de Interne pe parte de sezon estival pe litoralul Mării Negre,  la care toate armele din MAI sunt angrenate. Repet nici oraşul Constanţa nu va rămâne neacoperit din punct de vedere al siguranţei cetăţenilor”, a spus şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. 

Inspectorul şef adjunct al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, Ciprian Sobaru, a afirmat în conferinţa de preă că vor exista patrule de ordine publică pentru prevenirea oricăror infracţiuni.

“Ne-am organizat cu efective atât în interiorul zonei pentru că astfel trebuie să prevenim săvârşirea de infracţiuni în rândul festivalierilor. Avem patrule de poliţie de ordine publică la vedere, în proximitatea evenimentului pentru păstrarea ordinii şi liniştii publice şi descurajarea oricăror fapte sau comportament antisociale. Cea mai mare provocare pe care o are Poliţia Română la acest eveniment rămâne în continuare traficul rutier. Se vor înstitui restricţii de trafic la fel ca anul trecut”, a afirmat Ciprian Sobaru.

Astfel, circulaţia pe mai multe străzi din jurul evenimentului va fi interzisă, accesul urmând să fie permis doar pentru locatari sau pentru cei care lucrează în zonă, pe baza unor documente eliberate în acest sens. 

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Daniel Popa, a spus că echipele medicale aflate în cadrul festivalului au avut anul trecut 500 de intervenţii, dar nu s-au înregistrat cazuri deosebite.

“Anul trecut paleta de intervenţii nu a fost una deosebită, nu am avut cazuri grave. Am avut peste 500 de prezentări, dar nu situaţii deosebite. Anul acesta ne-am pregătit, folosind şi experienţa anilor trecuţi, avem un sprijin din ţară, colegi, inclusiv autospeciale transport victime multiple de la Bucureşti. Vom asigura pe timpul festivalului două spitale, două puncte medicale avansate şi trei corturi de prim ajutor. Vom avea 10 patrule care se vor deplasa sprijiniţi de forţele de securitate să extragă din mulţime persoanele care au nevoie de îngrijiri medicale, vor fi şi trei şenilate, o maşină de stingere a incendiilor, motopompă”, a spus şeful ISU Dobrogea.

El a precizat că pe timp de noapte vor lucra zece medici la aceste puncte medicale, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va avea 80 de oameni în permanenţă în fiecare noapte din cele patru ale festivalului.

Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a declarat în cadrul conferinţei de presă, că Neversea este un festival extrem de sigur la care îşi poate lăsa copiii cu încredere să meargă. 

“Pentru mine Neversea reprezintă unul dintre cele mai bune festivaluri, un festival în care mi-aş lăsa copilul să meargă oricând indiferent că are până în 18 ani sau că se află în perioada studenţiei. Aşa că le transmit un mesaj de încredere părinţilor: staţi liniştiţi, copiii dumneavoastră sunt pe mâini bune, Neversea este un festival extrem de sigur în care ei vor fi supravegheaţi ca şi cum dumneavoastră aţi fi aici”,a afirmat edilul.

Organizatorii au anunţat că în perimetrul festivalului este interzisă intrarea cu ghiozdane, droguri, sticle, biberoane, lasere, genţi, spray-uri, cuţite, arme, obiecte contondente, articole pirotehnice, mâncare şi băuturi, animale, umbrele (în caz de ploaie se recomandă folosirea pelerinelor), materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR, orice tip de obiecte care îi pot răni pe alţi participanţi. Este permis accesul cu: poşetă/borsetă (dimensiunea maximă permisă 21cm x 29cm) medicamente, insulină, picături uz medicinal, spray inhalator pentru astm.

Autorităţile şi organizatorii recomandă celor care vin la festival să folosească mijloacele de transport al Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa. Astfel, autobuzele vor circula non-stop din Mamaia, în perioada 5-9 iulie, până în Portul Tomis, iar mai multe linii îşi vor prelungi traseul tot până în Portul Tomis.

Participanţii la festival pot achiziţiona abonamente pentru 24 ore la preţul de 5 lei, dar şi abonamente pentru 7 zile la preţul de 30 lei. De asemenea, călătoria se poate  achita şi prin SMS, la numărul 7475, iar în portul Tomis va fi amplasat punct de vânzare bilete R.A.T.C. cu program non-stop.                          

Directorul general al Festivalului Neversea, Bogdan Buta, a afirmat că artiştii vor fi cazaţi la hoteluri de patru şi cinci stele din Constanţa şi Mamaia, cei mai mari dintre aceştia vor veni în România cu aeronave private, ceilalţi cu avioane comerciale. Cei mai mulţi dintre aceştia urmează să aterizeze în Bucureşti, urmând să le fie asigurat transportul până la Constanţa.

Bogdan Buta a dezvăluit şi un detaliu amuzant solicitat de unul dintre artiştii care cântă la Neversea.

“Ca şi solicitări speciale, cele mai amuzante sunt detaliile specifice pentru cum ar trebui făcute torturile pentru Steve Aoki. El are în cadrul show-ului un moment în care aruncă cu nişte torturi în public şi are nişte detalii foarte specifice, cum trebuie făcut tortul, cât de moale, să se lipească frişca de faţă”, a explicat directorul festivalului. 

Directorul de marketing al festivalului, Edy Chereji, estimează că peste 200.000 de persoane vor fi prezente în cele patru zile ale evenimentului. 

“Vom avea peste 200.000 de participanţi în cele patru zile de festival, o creştere faţă de anul trecut, evident avem şi o zi în plus faţă de prima ediţie. Vor fi peste 200 de artişti în cele patru zile de festival. Scena principală va fi impresionantă, mai mare ca la prima ediţie. Va avea o lungime de 70 de metri şi o înălţime de 20 metri”, a afirmat Edy Chereji.

De asemenea, organizatorii au precizat că scenele vor fi orientate spre mare astfel încât locuitorii din zonă să nu simtă un disconfort legat de zgomotul produs.

Bugetul festivalului se ridică la 7-8 milioane de euro.

Cea de-a doua ediţie a festivalului Neversea are loc între 5 şi 8 iulie pe plaja Modern din Constanţa.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.