Aproximativ 40 de angajaţi al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa au protestat, joi, pentru a doua zi consecutiv, solicitând mărirea salariilor, aceste fiind cuprinse între 955 de lei şi 1.300 de lei, manifestarea având loc de această dată în faţa Prefecturii Constanţa. Ei cer modificarea unui articol din Legea 153, astfel încât să li se poată stabili salariile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patruzeci de angajaţi din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa au protestat, joi după-amiază, pe platoul din faţa Prefecturii, nemulţumiţi de faptul că au salariile mici şi au cerut majorarea acestora.

Ei aveau pancarte pe care scria “Nu mai putem trăi cu salarii nete între 955 – 1.300 de lei”, “Vrem sporuri pentru condiţiile de muncă”,  “Nu pot să îmi cresc copiii cu 955 lei pe lună”, “Vrem salarii decente să ne putem întreţine familia”. 

Liderul sindicatului Cartel Alfa Constanţa, Ion Caraignat, prezent la protest, a declarat că 60 din cei 72 de angajaţi ai Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii au salarii între 955 şi 1.300 de lei.

“Veniturile sunt între 955 – 1.300 de lei, 60 salariaţi au aceste venituri cu care nu-şi pot întreţine familia, nu pot plăti utilităţile, nu pot plăti taxele şi impozitele. Nu se poate ca în 2018, după apariţia unei legi a salarizării, angajaţii Complexului Muzeal să fie o categorie foarte defavorizată şi cu veniturile foarte mici. Am avut câteva întâlniri la Consiliul Judeţean, nu au găsit soluţia. Am avut întâlniri cu reprezentanţi ai Senatului şi Camerei Deputaţilor din Constanţa, în care am propus o modificare legislativă în sensul ca să aibă venituri proprii, să crească salariile cu 30 la sută. Nu am reuşit acest lucru deoarece o modificare legislativă intrând în Parlament durează foarte mult”,a afirmat liderul Cartel Alfa Constanţa.

El a menţionat că soluţia stă în modificarea unui articol din Legea 153, astfel încât salariile angajaţilor să fie negociate cu ordonatorul principal de credite, şi anume Consiliul Judeţean Constanţa.

“Am văzut că pentru alte categorii de salariaţi s-au modificat anumite articole din legea 153 şi am venit cu propunerea de a modifica articolul 11 în sensul de a fi beneficiari ai negocierii salariilor de către ordonatorul principal de credite, adică de Consiliul Judeţean”, a afirmat Ion Caraignat. Cealaltă solicitare este legată de acordarea unor sporuri pentru condiţii periculoase sau grele de muncă.

Un protest similar a avut loc miercuri în faţa Delfinariului.

Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii este format din Delfinariu, Acvariu, Microrezervaţie şi Planetarium.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.