Două sute cincizeci de militari americani au sosit luni la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, iar în următoarele opt luni ei vor lua parte, împreună cu militarii români, la activităţi de instruire, dar şi la exerciţii în poligoane din sud-estul ţării, urmând să aducă şi echipamente militare - tancuri şi maşini de luptă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ceremonia de sosirea a celor 250 de militari americani din cadrul Batalionul 1 Vanguard din Regimentul 18 Infanterie a avut loc luni la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu.

Comandantul militarilor americani, Pete Moon, a spus că militarii, care au participat la operaţiuni în Afganistan şi Irak, vor desfăşura exerciţii împreună cu militarii români din cadrul Brigăzii 282 Mecanizată.

“Acum 100 de ani regimentul nostru a luptat cu aliaţii noştri pentru a asigura siguranţa Europei. În această zi sărbătorim întoarcerea Regimentului 18 Infanterie şi suntem onoraţi să ne alăturăm acestei echipe de luptă. Militarii Batalionului 1 Infanterie Vanguard sunt entuziasmaţi că se vor alia cu Brigada 282 Mecanizată a Divizei 2 infanterie. Cunoaşteam faptul că Brigada 282 Mecanizată este unitate mare, cu o istorie bogată şi testată în multe operaţiuni care includ şi luptele recente din Afganistan şi Irak”, a afirmat Pete Moon.

La rândul său, comandantul militarilor români, Mihai Sava, a spus că timp de opt luni vor fi desfăşurate împreună cu militarii americani activităţi de instruire, dar şi exerciţii în poligoane din sud-estul ţării. 

“Am participat la ceremonia de sosire a a camarazilor noştri din Batalionul 1Regimentul 18 american, care în perioada următoare, timp de aproximativ opt luni, vor desfăşura activităţi de instruire în ţara noastră în parteneriat cu miilitarii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată Unirea Principatelor din Focşani. În perioada următoare vom planifica activităţi de instruire, exerciţii cu şi fără trageri de luptă în poligoanele Forţelor Terestre din zona de sud est a ţării noatre, respectiv în poligonul Babagad sau în poligonul Smârdan din judeţul Galaţi”, a afirmat comandantul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată.

El a precizat că militarii americani vor aduce în ţara noastră şi echipamente militare moderne.

“Batalionul 1 Regimentul 18 este discolat în ţara noastră ca parte a diviziei 1 Infanterie, care participă la operaţia Atlantic Resolve pe flancul de est al Alianţei Nord Atlantice şi în acest context ei s-au dislocat în ţara noastră cu întregul echipament şi cu suportul logistic necesar pentru a desfăşura activităţi pe o perioadă relativ lungă de timp. Sunt echipamente moderne, pe care le-au testat şi le-au întrebuinţat de-a lungul anilor în diferite operaţii, atât în Irak, cât şi în Afganistan, echipamente care răspund cerinţelor moderne ale operaţiilor din secolul XXI”, a mai spus Mihai Sava. El a menţionat că din câte a fost informat militarii americani vor aduce în ţara noastră tancuri, maşini de luptă, diverse categorii de armament şi tehnică auto auxiliară.

Cei 250 de militari americani au venit din Polonia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.