Douăzeci şi unul de delfini au eşuat, de la începutul lunii august, pe litoralul românesc, fiind înregistraţi 74 de la începutul anului. În aceeaşi perioadă a anului trecut eşuaseră patru delfini.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
ONG Mare Nostrum a transmis, printr-un comunicat de presă, că numărul cazurilor de eşuări a crescut în această perioadă. 
 
“De la începutul lunii şi până acum, au fost înregistrate 21 cazuri şi 74 de la începutul acestui an. Anul trecut, în această perioadă, au fost raportate la numărul de urgenţă delfini doar patru cazuri”, a anunţat Mare Nostrum.
 
Coordonatorul departamentului Conservarea Biodiversităţii din cadrul ONG Mare Nostrum, Marian Paiu, face un apel la constănţeni şi turişti să semnaleze când văd delfini eşuaţi. 
 
“Facem un apel, pe această cale, către toţi constănţenii şi turiştii, de a ne semnala în continuare atunci când văd delfini eşuaţi, pentru a ne ajuta atât pe noi, cât şi delfinii şi marsuinii din Marea Neagră. În această perioadă, lucrăm la stabilirea unui număr total al delfinilor din Marea Neagră, un proces laborios pe care sperăm să îl încheiem curând. Am coroborat datele înregistrate în cadrul monitorizărilor aeriene CENOBS, precum şi cele deja existente, iar momentul în care vom avea cifrele va fi cu adevărat un moment istoric, pentru că niciodată, în istoria recentă, nu a mai fost derulată o astfel de campanie bazinală”, a afirmat Marian Paiu. 
 
O situaţie similară a fost înregistrată în 2012, când 177 de delfini şi marsuini au eşuat pe plajele româneşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.