Douăzeci de persoane au fost salvate de la înec de la începutul sezonului estival, iar nouă persoane s-au înecat în aceeaşi perioadă, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea. De asemenea, tot de la debutul sezonului estival, aproape 900 de persoane au primit primul ajutor la corturile amplasate pe plajă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că 
în prima lună de la operaţionalizarea punctelor temporare de lucru pe litoral, personalul Inspecţiei de Prevenire a executat 224 controale din domeniul de activitate - turism, comert şi altele, în urma cărora au fost constatate 1.169 deficienţe şi au fost aplicate 973 avertismente şi 190 de amenzi în cuantum de 1.783.000 lei. 
 
De asemenea, în aceeaşi perioadă, pompierii militari au executat 1.128 misiuni, din care 898 pentru acordarea ptimului ajutor şi a asistenţei medicale de urgenţă, 120 pentru localizarea şi lichidarea incendiilor, 18 pentru salvarea unor persoane de la înec şi alte 85 fiind diverse situaţii de urgenţă. 
 
“În perioada 30 iunie-30 iulie, echipajele corturilor de prim ajutor şi ambulanţelor SMURD B2 ce le deservesc au asistat medical 876 persoane, 439 dintre acestea fiind transportate la spital. 
 
De asemenea, de la începutul sezonului estival până în prezent, 20 persoane au fost salvate de la înec, în timp ce 9 persoane au decedat din cauza accidentelor prin submersie. 
 
În prima lună de la operaţionalizarea puntelor temporare de lucru, cele mai multe intervenţii au avut loc în staţiunea Eforie Nord – 242, urmată de Costineşti – 219 şi Mamaia – 167 intervenţii”, a anunţat ISU Dobrogea. 
 
Sursa citată a reamintit că începând cu data de 30 iunie, în judeţul Constanţa au fost amplasate 22 de puncte de lucru temporare. Este vorba de nouă puncte de stingere a incendiilor, în localităţile Urluia/Adamclisi, Crucea, Ciocârlia, Ovidiu, Valu lui Traian, Staţiunea Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Vama Veche, de şapte puncte de prim ajutor, în localităţile Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costineşti, Saturn-Venus şi Vama Veche, care sunt dotate cu containere, ambulanţe şi şenilate  şi de şase puncte de salvare acvatică, în Portul Turistic Tomis, Lacul Siutghiol (Ovidiu şi Baza UMC), Portul Belona (Eforie Nord), Lacul Techirghiol şi Portul turistic Mangalia. Acestea sunt încadrate fiecare cu o ambarcaţiune. 
 
“O atenţie deosebită este acordată şi eficientizării misiunilor de răspuns la situaţii de urgenţă ce pot apărea pe autostrada A2. Astfel, în fiecare weekend, în perioada sezonului estival, mai multe echipaje de pompieri asigură intervenţiile în situaţii de urgenţă (inclusiv cele medicale) pe tronsoane prestabilite, cu personal şi tehnică din cadrul ISU Călăraşi, ISU Ialomiţa şi ISU Bucureşti-Ilfov. Pentru asigurarea unui răspuns prompt şi eficient, maşinile pompierilor au fost amplasate la km 19, km 35 (punct de lucru permanent), Secţia Lehliu Gară, km 105 (punct de lucru permanent) şi km 142 (Staţia de pompieri Feteşti, lângă autostrada A2). În aceste locaţii se regăsesc echipaje de stingere cu modul de descarcerare şi ambulanţe SMURD”, a mai transmsi ISU Dobrogea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.