O sută nouăzeci de studenţi voluntari ai Universităţii Ovidius din Constanţa (UOC) participă la rezolvarea telefonică a anchetelor epidemiologice, alături de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), cei mai mulţi dintre aceştia fiind de la Facultatea de Medicină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Universităţii Ovidius, 190 de studenţi au răspuns pozitiv solicitării Universităţii de a se alătura în rezolvarea telefonică a anchetelor epidemiologice şi susţinerea activităţii call-center-urilor alături de Direcţia de Sănătate Publică. 
 
"La momentul actual, în baza de date a call-center-ului figurează înscrişi 121 de studenţi voluntari din cadrul Facultăţii de Medicină şi 69 de voluntari din cadrul celorlalte facultăţi ale UOC. În realizarea anchetelor epidemiologice pot participa studenţi din cadrul oricărei facultăţi, începând cu anul II de studiu”, se arată în comunicat. 
 
Sursa citată menţionează că minimum 12-15 voluntari vor desfăşura activităţi zilnice în intervalul 09:00-18:00, în Campus Corp B, Amfiteatrele P20 şi P23, programul de lucru desfăşurându-se în ture de câte trei ore (9:00-12:00, 12:00 - 15:00, 15:00-18:00), cu respectarea normelor de distanţare socială şi igienizare, între ture, a sălilor. De asemenea, aceştia pot obţine contracte de voluntariat, cu condiţia să realizeze activităţi de cel puţin trei ore pe zi, în decursul a şapte zile, la alegere. 
 
Totodată, voluntarii vor beneficia de training specializat realizat zilnic de către reprezentanţii DSP şi vor fi coordonaţi de Andreea Bugescu, Renate Căpraru şi Yener Ibadula, studenţi ai Facultăţii de Medicină, a mai transmis Universitatea Ovidius.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.