Forţele Navale Române au anunţat că 12 scafandri şi doi ofiţeri de stat major participă, în această săptămână, la un exerciţiu multinaţional care are loc în portul Varna şi în apele teritoriale ale Bulgariei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Un detaşament format din 12 scafandri de luptă EOD din cadrul Divizionului 175 Nave Scafandri de Luptă, împreună cu doi ofiţeri de stat major, participă, în perioada 31 octombrie - 5 noiembrie, la Exerciţiul multinaţional «Poseidon 22», organizat de Forţele Navale ale Bulgariei, în portul Varna şi în apele teritoriale ale Bulgariei”, au transmis Forţele Navale, marţi, printr-un comunicat de presă.
 
Exerciţiul ”Poseidon 2022” are ca scop consolidarea cooperării dintre Forţele Navale române şi cele bulgare şi face parte din programul NATO ”Military Training Exercise”. La exerciţiu participă forţe şi mijloace din Bulgaria, România, Belgia, Grecia, Lituania şi Turcia.
 
“Obiectivele principale ale exerciţiului sunt consolidarea interoperabilităţii dintre forţele participante în context multinaţional întrunit, îmbunătăţirea capacităţilor tactice, instruirea unităţilor şi ofiţerilor de stat major participanţi în planificarea şi desfăşurarea operaţiunilor de luptă împotriva minelor marine. Exerciţiul «Poseidon 22» se desfăşoară pe baza unui scenariu fictiv, axat pe o situaţie emergentă de ameninţare a minelor”, a precizat sursa citată. 
 
Forţele Navale Române a mai anunţat că se adaptează permanent la schimbările mediului de securitate produse pe flancul sud-estic al Alianţei Nord-Atlantice şi participă cu personal şi platforme de luptă la exerciţiile organizate de aliaţi, pentru a contribui la consolidarea măsurilor de apărare colectivă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.