Douăsprezece eleve de la două unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa au câştigat premiul întâi la o competiţie organizată de National Space Society. Echipa a proiectat patru staţii orbitale autonome, poziţionate între Pământ şi Lună, care pot oferi adăpost pentru 42.000 de oameni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Colegiului Naţional "Mircea cel Bătrân" (CNMB) din Constanţa, mai multe eleve au câştigat premiul întâi la Space Settlement Design Contest, competiţie organizată de către National Space Society. 
 
Proiectul Yggdrasil Orbital Space Settlement, realizat de elevele Alexandra Halep, Ştefania-Andreea Zupu, Andra Toma, Marina-Andreea Nanu, Melissa Costina Călin, Mara-Ioana Muca, Emma Iulia Măciucă, Maria Mirabela Ghiuri, Alexandra Enache, Andreea Moscu, Theodora Irina Stercu, Patricia Brăiloiu de la CNMB şi de la Liceul Teoretic “Traian”, coordonate de profesorul Adrian Eracle Nicolescu, a obţinut Premiul I, la secţiunea dedicată clasei a IX-a, large group”, se arată în comunicat. 
 
Sursa citată a precizat că echipa a proiectat patru staţii orbitale autonome, poziţionate în spaţiu, între Pământ şi Lună, care oferă adăpost pentru 42.000 de oameni în cazul unei catastrofe. 
 
La competiţia din acest au fost 14.359 de participanţi, din 12 ţări, cu 2.646 de proiecte.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.