Reprezentanţi ai PNL şi USR din Consiliul Local Ploieşti au respins, miercuri, un proiect de hotărâre promovat de primarul oraşului, Andrei Volosevici, prin care locuitorii care investesc în creşterea performanţei energetice a clădirilor rezidenţiale şi în instalarea de sisteme fotovoltaice ar fi beneficiat de impozit redus la jumătate pentru aceste imobile. Potrivit primarului, niciunul dintre aleşii locali care au votat împotrivă nu a motivat decizia de a se opune acestui proiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Şedinţa în care a fost dezbătut proiectul de hotărâre promovat de primarul Andrei Volosevici a avut loc miercuri.
 
”11 consilieri locali PNL şi USR, inclusiv viceprimarul PNL, au votat împotriva proiectului de hotărâre privind reducerea cu 50% a impozitului pentru clădirile noi sau reabilitate, cu destinaţia de locuinţă, pentru care proprietarii execută pe cheltuială proprie lucrări pentru creşterea performanţei energetice, pentru instalarea de sisteme de producere a energiei electrice din surse fotovoltaice. Consilierii locali care au votat împotrivă sunt Aurelian Tudor, Gheorghe Sârbu, Valentin Marcu, Iulian Bolocan, Vlad Frusina, Dragoş Măchiţescu, Simona Popescu, Nicoleta Ştefan, Horia Popovici, Costel Andreescu şi viceprimarul Daniel Nicodim. Viceprimarul USR, Anca Popa, s-a abţinut de la vot, iar consilierul Răzvan Enescu nu a participat la vot”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Primăria Ploieşti. 
 
Conform sursei citate, doar patru dintre consilierii locali prezenţi la şedinţă au votat pentru reducerea cu 50% a impozitului pentru clădirile noi sau reabilitate, cu destinaţia de locuinţă, pentru care proprietarii execută pe cheltuială proprie lucrări pentru creşterea performanţei energetice. 
 
Proiectul suspus dezbaterii Consiliului Local prevedea ca imobilele noi sau reabilitate, folosite ca locuinţă şi pentru care proprietarii persoane fizice investesc fonduri proprii în instalarea de sisteme de producere a energiei electrice din surse fotovoltaice să beneficieze, pentru o perioadă de doi ani, de reducerea la jumătate a impozitului. Prevederea nu s-ar fi aplicat celor care au instalat panouri fotovoltaice prin programul Casa Verde sau prin alte programe finanţate din bugetul naţional sau din fonduri europene.
 
”Rolul acestei propuneri a fost acela de a încuraja investiţiile în sursele ecologice de producere a energiei electrice. Consilierii care au votat împotrivă au respins-o, pur şi simplu. S-au gândit bine, au luat o pauză de consultări şi s-au decis să o respingă”, a declarat pentru News.ro Andrei Volosevici.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.