Consiliul Judeţean Timiş a semnat cu Ministerul Dezvoltării un contract în valoare de 2,8 milioane de lei pentru renovarea clădirilor Aerodromului Cioca, aflat în Timişoara. Vor fi realizate, cu aceşti bani, lucrări la corpul administrativ şi la aerogară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Finanţarea de 2,8 milioane lei de la Ministerul Dezbvoltării vine după ce Consiliul Judeţean Timiş a iniţiat lucrări pentru amenajarea heliportului de la Aerodromul Cioca, unde vor putea ateriza, în viitor, elicopterele SMURD, dar chiar şi cel mai mare elicopter din dotarea Forţelor Aeriene Române, Mi-17.
 
”Cu această sumă se va reuşi, la final, scăderea consumului anual specific de energie pentru încălzire cu aproximativ 63%, iar a consumului total de energie primară, cu 59%. Proiectul a fost depus la scurt timp după ce Consiliul Judeţean a cumpărat clădirile de la Primăria Timişoara, terenul de sub acestea fiind deja în proprietatea judeţului. Aerodromul Cioca este un obiectiv strategic pentru judeţ, dezvoltarea acestuia fiind gândită pe două axe, atât în ceea ce priveşte asigurarea şi dezvoltarea funcţiei de bază a obiectivului, cât şi în privinţa facilitării evenimentelor de mare anvergură din Timişoara”, transmit reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş, într-un comunicat de presă, miercuri.
 
Pe lângă sumele aprobate pentru reabilitarea aerodromului, CJ Timiş mai are un proiect similar pentru care urmează semnarea contractului, de renovare energetică a Liceului special Atanasiu, cât şi alte 13 solicitări de fonduri aflate în analiză la Bucureşti, cu o valoare de aproximativ 80 de milioane de lei. Sunt iniţiative care vizează renovarea energetică a unor obiective de infrastructură educaţională, administrativă şi de îngrijire şi asistenţă pentru persoane cu dizabilităţi. Toate aceste proiecte au fost depuse prin PNRR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.