Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, a semnat contractul pentru execuţia lucrărilor de amenajare a unui heliport în apropierea Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin. Acesta are scopul de a facilita transportul pacienţilor aflaţi în stare gravă către centre universitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Consiliul Judeţean Mehedinţi anunţă, miercuri, într-un comunicat de presă, că vor începe lucrările la construirea unui heliport în Drobeta Turnu Severin.
 
”Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinti, Aladin Georgescu, a semnat astăzi, contractul pentru execuţia lucrărilor la Heliportul care se va afla în imediata apropiere a Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin. Platforma heliportuară va fi de formă rectangulară, cu dimensiuni de 20m x 20 m şi o suprafaţă de 400 mp, având o structură rutieră de tip rigid, cu îmbrăcăminte rutieră alcătuită din dale de beton ciment. Platforma de aterizare va fi racordată la infrastructura rutieră de incintă a spitalului, printr-un drum de acces cu o lungime totală de 67.78 m, lăţimea de 4 m şi suprafaţă de 263.75 mp, alcătuit din structură rutieră rigidă. Drumul de acces va fi prevăzut cu trotuar pietonal”, se arată în comunicat.
 
Pe platformă vor fi amplasate 2 containere metalice, unul pentru spaţiile administrative/birouri, unul pentru pichetul PSI ce vor deservi heliportul.
 
Heliportul este parte integrantă a proiectului de reabilitare, modernizare şi extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe, implementat de Consiliul Judeţean Mehedinţi şi are scopul de a facilita transportul pacienţilor aflaţi în stare gravă către centre universitare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.