Consiliul Judeţean Constanţa a semnat, luni, contractul de lucrări cu un consorţiu de constructori pentru reabilitarea drumului judeţean DJ 223, în cadrul proiectului urmând să fie realizate piste de bicicletă pe o lungime de peste 2,6 kilometri, trotuare şi vor fi modernizate nouă staţii de autobuz. Investiţiile vor fi realizate pe o lungime de aproape 40 de kilometri, iar valoarea proiectului este de 23 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Judeţean Constanţa a transmis, printr-un comunicat de presă, că luni a fost semnat contractul de lucrări cu un consorţiu de constructori, în vederea reabilitării şi modernizării drumului judeţean DJ223, tronsonul Cernavodă – Rasova- Aliman – Ion Corvin.

“Contractul are o valoare totală de 23 milioane euro, iar lucrările care urmează a fi realizate constau în reabilitarea şi refacerea infrastructurii şi suprastructurii rutiere, a canalelor de colectare şi evacuare a apelor pluviale, poduri şi podeţe, precum şi lucrări de consolidare şi sprijinire a malurilor, dar şi lucrări de sporire a siguranţei circulaţiei. Aceste investiţii vor fi realizate pe o lungime totală de 38,777 kilometri”, se arată în comunicat.

Sursa citată spune că în cadrul proiectului vor fi construiţi peste 2,6 kilometri de piste de biciclete, precum şi trotuare în suprafaţă de peste 6.100 de metri pătraţi, în intravilanul tuturor localităţilor pe care le parcurge DJ223 şi vor fi modernizate şi reabilitate 9 staţii de autobuz.

Obiectivul de investiţii este finanţat din fonduri europene, Programul Operaţional Regional 2014 – 2020. Axa Prioritară 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională. Prioritatea de investiţii 6.1 – Creşterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale si urbane situate în proximitatea reţelei TEN-T prin modernizarea drumurilor judeţene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.