Consiliul Judeţean Constanţa a alocat peste 43 de milioane de lei pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie pentru gestionarea crizei sanitare Covid-19, banii urmând să fie folosiţi pentru decontarea materialelor de protecţie şi a consumabilelor achiziţionate, dar şi pentru cumpărarea de echipamente medicale noi, printre care nebulizatoare, injectomate, paturi ATI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Consiliul Judeţean Constanţa a transmis, printr-un comunicat de presă, că în şedinţa de joi, desfăşurată în sistem videoconferinţă, au fost discutate proiecte pentru dotarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa şi a Spitatulului Clinic Judeţean de Urgenţă pentru  consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare Covid-19.
 
"Pentru aceste proiecte se va aloca suma totală de 43.148.697 lei, valoare care reprezintă decontarea echipamentelor de protecţie şi a consumabilelor achiziţionate de către cele două instituţii sanitare şi achiziţionarea de echipamente medicale noi, care să vină în creşterea capacităţii de intervenţie în lupta contra noului coronavirus”, se arată în comunicatul CJ Constanţa. 
 
Astfel, printre cele mai importante echipamente medicale ce urmează a fi achiziţionate pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă sunt: nebulizatoare, trusă de videobronhoscopie, injectomate, spirometre, aparat de radiologie digital cu grafie cu tub fixat în podea, sistem modular de testare pulmonară, ecograf cu sondă abdomen şi cu sondă pleurală (liniară), paturi ATI, monitoare funcţii vitale, aparate de ventilaţie mecanică, infuzomate, monitor de transport, defibrilatoare şi aparate de anestezie. 
 
Pentru Spitalul de Pneumoftiziologie urmează a fi achiziţionate următoarele echipamente: un echograf doppler portabil şi unul fix, defibrilator cu monitor LCD bifazic – sincron şi asincron, bronhoscop flexibil cu canal de lucru, analizator de gaze sanguine portabil, echograf portabil cu traducător US pentru cord şi plămân, aparat Roentgen digital fix şi mobil, precum şi echipamente de dezinfecţie prin nebulizare.
 
Judeţul Constanţa este printre cele mai afectate de Covid-19, aflat pe locul trei la nivel naţional în privinţa incidenţei din ultimele 14 zile, dar şi pe primele poziţii la numărul zilnic de cazuri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.