Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, joi, o investiţie de o sută de milioane de euro pentru modernizarea şi extinderea Spitalului Clinic ”Prof. Dr. Theodor Burghele”. Proiectul presupune lucrări de modernizare şi extindere a unor spaţii medicale, inclusiv a Compartimentului de Primire Urgenţe, de mansardare şi supraetajare a unităţii care are peste 340 de paturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acest proiect rezolva o problemă veche, ce rezultă din relocarea unei părţi a Spitalului Caritas, care a fost desfiinţat, o parte din paturile unităţii medicale desfiinţate fiind relocate în cadrul Spitalului Burghele. Astfel, pentru asigurarea serviciilor medicale aferente numărului total de 341 de paturi şi pentru crearea unor condiţii de desfăşurare a actului medical la nivelul standardelor în vigoare, se impune dezvoltarea şi reorganizarea spitalului”, a declarat primarul general Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, este necesară suplimentarea spaţiilor medicale prin realizarea a două noi corpuri, supraetajarea-mansardarea corpurilor existente, înfiinţarea unui Compartiment de Primire Urgenţe, precum şi alte investiţii.

Valoarea totală a investiţiei, din bugetul Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale, este de 100 milioane euro.

În total, va fi construită o suprafaţă nouă de 16.060,85 de metri pătraţi, iar suprafaţa existenţa care va fi modernizată este de 11.718 metri pătraţi.

Potriit oficialilor Primăriai Capitalei, din numărul total de 341 de paturi prevăzute în autorizaţia sanitară de funcţionare, 81 de paturi sunt închise temporar, până la finalizarea lucrărilor de modernizare şi extindere a spitalului, astfel încât spitalul asigură în prezent servicii medicale pentru numai 260 de paturi.

Proiectul a fost aprobat de Consiliul General cu 50 de voturi pentru şi 1 abţinere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.