Consiliul General al Muncipiului Bucureşti urmează să aprobe, în şedinţa de miercuri, rectificarea bugetară negativă. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune că nu se taie cheltuielile pentru serviciile publice şi că este vorba despre „o prioritizare” a cheltuielilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Constituirea bugetului capitalei a ţinut cont strict de bugetul de stat. Ministerul Finanţelor a diminuat cu 25% bugetul Capitalei, prin urmare cheltuielile au trebuit să fie reduse. (...) Principala preocupare a mea este continuitatea serviciilor publice către bucureşteni: transport public, termoficare, spitale. Toate ştirile care vorbeau despre tăieri la şcoli, la transportul public, spitale nu erau adevărate. Bugetul sănătăţii creşte, bugetul pentru subvenţia pentru termoficare creşte”, a firmat Gabriela Firea în şedinţa CGMB.

Edilul a spus că este vorba despre o prioritizare a cheltuielilor pentru celelalte insrtituţii din subordinea municipalităţii.

„Este adevărat, a trebuit să prioritizăm cheltuielile pentru celelalte instituţii, dar nu cele care ar bloca oraşul”, a susţinut Firea.

De asemenea, ea a susţinut că proiectul aflat pe ordinea de zi şi care vizează măsurile împotriva celor care parchează neregulamentar are în vedere doar situaţiile în care se blochează căile de acces de urgenţă.

„Nu ne propunem să ne transformăm în hingherii parcaţi neregulamentar. E un proiect care ajută la disciplina în trafic, în sensul deblocării căilor de acces în situaţiile în care conducătorii unor autoturisme şi-au lăsat maşinile în faţa spitalelor, creşelor sau pe linia de tramvai. Pentru autoturismele parcate neregulamentar dar care nu blochează căile de acces de urgenţă, se va gândi un sistem de sancţionare împreună cu Brigada Rutieră”, a afirmat Firea.

Primăria Capitalei vrea să-şi reducă bugetul de cheltuieli alocat pentru acest an cu 608,5 milioane lei (129 milioane euro), circa 9% din bugetul alocat iniţial, printre bugetele vizate de tăieri fiind cele pentru salariile de bază ale angajaţilor, minus 20 milioane lei (4,2 milioane euro), potrivit proiectului de rectificare publicat pe site-ul instituţiei. Totodată, cheltuielile cu dobânzile aferente datoriei interne directe cresc cu 13,36 milioane lei (2,8 milioane euro).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.