Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, joi, constituirea unui Consiliu consultativ pe probleme de tineret, structură fără personalitate juridică, cu atribuţii în elaborarea şi monitorizarea aplicării politicilor publice în domeniul tineretului la nivel local, acest for urmând să se ocupe de depunerea şi strategia proiectului Bucureşti, Capitală Naţională a Tineretului în 2017.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentul votat de CGMB prevede că din Consiliul consultativ pe probleme de tineret (CCPT) pot face parte reprezentanţi ai structurilor de tineret cu activitate în Bucureşti, respectiv preşedintele Fundaţiei pentru Tineret, preşedinţii organizaţiilor studenţeşti, ai ONG-urilor de tineret sau preşedinţii structurilor de tineret ale partidelor politice.

Iniţiatorii proiectului au precizat că până în 24 octombrie trebuie pregătite toate actele necesare pentru depunerea proiectului pentru Capitală Naţională a Tineretului şi în acest sens s-a propus înfiinţarea acestui consilu consultativ, care să pregătească depunerea proiectului, dar şi o strategie de tineret la nivelul municipiului Bucureşti.

Principalele domenii de lucru abordate de CCPT sunt cuprinse şi în Strategia naţională de tineret şi vizează: munca şi antreprenoriatul, educaţia nonformală şi cultura, sănătatea, sportul şi recreerea şi participarea şi voluntariat. În expunerea de motive care a însoţit documentul votat joi se arăta că CCPT va funcţiona pe lângă CGMB "pe baza dialogului structurat în ceea ce priveşte colaborarea şi monitorizarea aplicării politicilor publice în domeniul tineretului la nivel local, iar secretaritul acestui consiliu va fi asigurat de Direcţia Cultură, Sport, Turism".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.