Consilierul local al USR Timişoara, Răzvan Negrişanu care este şi preşedintele Comisiei pentru Dezvoltare Urbanistică, Amenajarea Teritoriului şi Patrimoniului a Consiliului Local Timişoara şi vicepreşedinte pe probleme de legislaţie a Ordinului Arhitecţilor din România, filiala Timiş, a reacţionat pe Facebook, după ce primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a fost acuzat de conflict de ineterse administrativ de către ANI. El spune că acuzaţiile sunt absurde şi fără fundament şi că el a întocmit documentaţia pentru un PUZ, însă aceasta era deja semnată de fostul primar, Nicolae Robu. Potrivit lui Negrişanu, Fritz doar a semnat referatul de înaintare către Consiliul Local. Negrişanu mai spune că a împrumutat 25.000 de lei candidatului USR şi nu personal lui Dominic Fritz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Acuzaţiile aduse de ANI împotriva lui Dominic Fritz sunt absurde şi fără fundament. Ca arhitect implicat, vreau să clarific câteva aspecte importante. În noiembrie 2020, Dominic Fritz a trimis documentaţia pentru un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) către Consiliul Local. Această documentaţie era deja semnată de fostul primar, trecând prin toate etapele şi avizele necesare înainte ca Dominic Fritz să devină primar. El nu a făcut altceva decât să semneze referatul de înaintare către Consiliul Local fără a modifica nimic din ce fusese deja aprobat de administraţia Robu. Consiliul Local a aprobat ulterior PUZ-ul. ANI afirmă că eu, ca arhitect, aş fi beneficiarul PUZ-ului. Această afirmaţie este falsă. Am elaborat doar documentaţia tehnică, beneficiarul real fiind clientul meu”, a scris Răzvan Negrişanu pe Facebook.
 
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
De asemenea, Negrişanu s-a referit şi la un împrumut de 25.000 de lei acordat, spune el, candidatului USR, nu personal lui Dominic Fritz.
 
”Legat de împrumutul acordat campaniei electorale, subliniez că am împrumutat 25.000 lei campaniei candidatului USR, nu lui Dominic Fritz personal. Aceşti bani mi-au fost returnaţi integral de Autoritatea Electorală Permanentă, din bugetul de stat, nu de Dominic Fritz. Dominic Fritz va contesta raportul ANI în instanţă şi suntem încrezători că adevărul va ieşi la iveală. Interpretarea ANI este abuzivă şi nejustificată de natură să genereze atacuri nedrepte împotriva unei administraţii care lucrează transparent şi corect”, mai scris Negrişanu.
 
Pe 28 noiembrie 2020, imediat după ce a fost ales primar, Dominic Fritz şi-a depus declaraţia de avere şi cea de interese. În documente apăreau cei cărora, sub o formă sau altă, edilul le datora diverse sume de bani. Creditorii primarului Dominic Fritz, conform documentului depus la ANI, erau: Viorel Buga, dezvoltator imobiliar şi patron ”Sedako” – 50.000 lei, Răzvan Negrişanu, consilier local USR şi arhitect – 25.000 lei şi Ruben Laţcău, viceprimar USR – 12.000 lei. Debitele, care apar în declaraţia de avere, erau catalogate drept ”împrumut campanie electorală”, au fost accesate în 2020 şi erau scadente până la finele acelui an ori 2021, potrivit presei locale.
 
Potrivit surselor citate, Răzvan Negrisanu a confirmat în declaraţia sa de interese de la preluarea funcţiei, sub semnătură privată, că realizează venituri şi din activităţile de ”director, administrator şi arhitect” de la firma RD Sign SRL din Timişoara, în care deţine şi calitatea de asociat. În a treia zi de la depunerea jurământului ca primar al Timişoarei, pe data de 2 noiembrie 2020, primarul Dominic Fritz a semnat un referat de aprobare a unui proiect de Hotărâre de Consiliu Local, privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – ”Modificare PUZ aprobat prin HCL 453 din 21 noiembrie 2017, strada Pictor Ioan Zaicu nr. 5 Timişoara”. Documentul face referire la dezvoltatorul unui proiect imobiliar, cu documentaţie elaborată de SC RD Sign SRL, a lui Răzvan Negrişanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.