Consilierul pe sănătate al premierului, Florian Popa, a declarat, vineri, la evenimentul de lansare oficială a candidaturii României pentru relocarea, la Bucureşti, a Agenţiei Europene pentru Medicamentue, că medicii care au ales să plece din România pentru a lucra în alte ţări europene reprezintă atât un sacrificiu, cât şi contribuţia ţării noastre la proiectul european. Consilierul consideră că specialiştii Agenţiei nu vor găsi un mediu „mai primitor, mai plin de entuziasm, mai adaptabil, mai empatic, mai provocator din punct de vedere profesional” decât în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Subliniez binecunoscuta vocaţie proeuropeană a României şi îndeplinirea condiţiilor tehnice pentru găzduirea acestei Agenţii, detaliile fiind cuprinse în dosarul complet depus la Comisia Europeană, precum şi imensul potenţial al resurselor umane de specialitate disponibile în Bucureşti. Şcoala românească de medicină şi farmacie, despre care personal am mândria să vă vorbesc, a dat naştere unui număr de zeci de mii de specialişti a căror reputaţie profesională face cinste României, indiferent unde îşi desfăşoară activitatea”, a declarat Florian Popa, consilierul pe sănătate al premierului.

El consideră că „cel mai de preţ bun al României” îl reprezintă specialiştii din domeniul medical şi spune că cei care au ales să lucreze în afara ţării sunt atât sacrificiu pentru România, cât şi contribuţia noastră în proiectul european.

CITEȘTE ȘI Bucureştiul şi-a depus oficial candidatura pentru găzduirea sediului Agenţiei Europene a Medicamentului: Este unul dintre cele mai sigure oraşe din UE - VIDEO

„Nu ezităm să afirmăm că cel mai de preţ bun al României este reprezentat de capitalul uman. Specialiştii români din domeniul medical, indiferent că profesează acasă sau în alte ţări sunt de multe ori cei mai buni ambasadori ai acestei ţări. Profesioniştii care au ales să lucreze în străinătate reprezintă pe de-o parte un sacrificiu pentru ţara noastră, dar şi, pe de altă parte, contribuţia noastră în proiectul european”, a spus Popa.

Consilierul a adăugat că nu crede că specialiştii Agenţiei Europene pentru Medicamente vor găsi „un mediu mai primitor, mai plin de entuziasm, mai adaptabil, mai empatic, mai provocator din punct de vedere profesional decât în mijlocul amplei comunităţi profesionale din Bucureşti”.

„Doresc să-i urez bun venit la Bucureşti Agenţiei Europene a Medicamentului”, a încheiat Florian Popa.

Agenţia Europeană pentru Medicamente, una dintre cele mai mari şi importante agenţii europene, îşi are în acest moment sediul la Londra. Este un organism descentralizat al Uniunii Europene, care are ca principală responsabilitate protecţia şi promovarea sănătăţii publice, prin intermediul evaluării şi supravegherii medicamentelor destinate uzului uman.

Comisia Europeană va examina proiectele şi va trimite propria evaluare Secretariatului General al Consiliului până la 15 septembrie 2017, urmând ca hotărârea finală să fie luată în marja Consiliului Afaceri Generale din noiembrie 2017. Decizia ar urma să fie formulată în baza unor runde succesive de vot secret, fiecare stat membru având un număr egal de voturi. Statul membru care va fi selectat pentru găzduirea sediului Agenţiei Europene pentru Medicamente nu va mai putea candida pentru relocarea Autorităţii Bancare Europene.

”România deţine o expertiză consistentă în domeniul medical, aflându-se în partea superioară în ceea ce priveşte numărul de absolvenţi de şcoală medicală, iar, începând din 2007, 14.000 de români specializaţi în medicină şi farmacie lucrează în ţările Uniunii Europene”, a motivat Guvernul candidatura României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.