Toate spitalele din Bucureşti unde au fost internaţi răniţii în urma incendiului din clubul Colectiv au primit banii pentru tratamentele acestora, mai trebuie decontate tratamentele pentru pacienţii internaţi în clinici din străinătate, în aceste cazuri formalităţile putând să dureze un an sau doi, a declarat joi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Radu Ţibichi, la conferinţa cu tema "Criza sistemului medical românesc. Accesul pacienţilor la tratament", organizată de News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă spitalele din Bucureşti şi-au primit banii pentru tratamentele persoanelor rănite în incendiul din clubul Colectiv, Radu Ţibichi, a spus că au fost 50 de cazuri care au avut probleme formale de raportare, dar în urma controalelor efectuate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, toate aceste cazuri au fost validate şi plătite. "S-au achitat toate sumele”, a subliniat Ţibichi.

Preşedintele CNAS a adăugat că mai sunt de plătit tratamentele pentru pacienţii care au fost îngrijiţi în clinici din străinătate după incendiul din Colectiv.

"Am eliberat 26 de formulare E-112, dar procesul de decontare al acestor facturi este de lungă durată. Formalităţile durează un an sau doi chiar. Când vom avem situaţia exactă o să facem publice cifrele", a spus Radu Ţibichi.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a spus, la conferinţa News.ro, că în cazul în care s-ar întâmpla o tragedie similară celei de la Colectiv, pacienţii vor fi trimişi în străinătate, în spitalele din ţară putându-se conta pe tratarea a 10-20 de pacienţi.

La conferinţa News.ro a fost difuzat un material video în care supravieţuitori ai incendiului din Colectiv povestesc calvarul din 30 octombrie 2015, dar şi experienţa trăită în spitalele din România, prin comparaţie cu metodele de tratament şi cu dotările spitalelor din străinătate în care au fost transferaţi.

În urma incendiului din 30 octombrie 2015 şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, dintre care 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate, printre aceştia fiind fotografi, artişti, olimpici şi studenţi străini.

Alte aproape 100 de persoane care au suferit arsuri grave au fost internate în spitale din Capitală, iar 46 dintre acestea au fost transferate ulterior la clinici din străinătate, unde 11 au decedat.

Guvernul a decis, miercuri, prelungirea cu doi ani a posibilităţii decontării tratamentelor pentru victimele tragediei din clubul Colectiv care se tratează în străinătate.

Partenerii conferinţei organizate de agenţia de presă News.ro sunt Medlife, Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR) şi Farmexpert. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.