Conducerea Secţiei de Pediatrie a spitalului din Tecuci, judeţul Galaţi, a fost demisă, după ce pe internet au apărut imagini dintr-un salon cu pereţi scorojiţi, paturi ruginite şi cu cearşafuri murdare, primarul municipiului spunând că acestea nu reflectă întru totul realitatea, dar că se vor face investiţii pentru remedierea situaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imaginile înregistrate în unul din saloanele Secţiei de Pediatrie de la Spitalul Municipal "Anton Cincu" din Tecuci au fost postate pe Facebook. În acestea se observă pereţi scorojiţi, dulapuri vechi, paturi ruginite, cu cearşafuri murdare, iar la grupul sanitar se vede un vas de toaletă fără capac. În plus, persoana care a filmat susţine într-un comentariu că la chiuveta din salon nu este apă caldă.

După apariţia imaginilor, primarul municipiului Tecuci, Cătălin Hurdubae, a declarat, vineri, că a mers personal în control şi a constatat că există anumite deficienţe, motiv pentru care a solicitat conducerii unităţii să ia măsuri, astfel încât şeful Secţiei de Pediatrie şi asistenta şefă au fost destituiţi din funcţii.

Totuşi, primarul susţine că imaginele de pe Facebook nu prezintă neapărat realitatea, existând de fapt lenjerii curate şi apă caldă.

"Sistemul nostru de sănătate este cel care este. Acolo este căldură, sunt lenjerii curate. Într-adevăr nu totul este perfect, a fost o mică neînţelegere, o lipsă de comunicare între o asistentă cred şi părintele unui copil şi s-a ajuns la acele imagini. S-au luat măsurile disciplinare, normale, care trebuiau luate: şeful de secţie, asistenta şefă şi cine era de serviciu au fost demişi. Se aplică legislaţia muncii, s-a făcut o comisie la nivel de Spital Municipal. Sunt lucruri minore constatate de noi, dar nu cred că o clanţă de uşă sau un capac la un wc nu se putea schimba sau o chestie de genul acesta. Şi Secţia de Pediatrie face parte din Spitalul Municipal, este imaginea oraşului şi indiferent de funcţia pe care o ai, nu poţi să îţi permiţi aşa ceva, indifent la ce nivel te afli", a declarat primarul din Tecuci.     

Primarul a adăugat că se vor face noi investiţii la Spitalul din Tecuci.

"Nu putem să schimbăm sistemul sanitar din România, dar vă invităm peste o lună. Vom încerca să îmbunătăţim mult mai multe lucruri acolo, ne vom prezenta noi mai mult acolo. Noi investim în fiecare lună acolo, dar sunt foarte multe lipsuri. Cam asta a fost, e regretabil, ne asumăm, să sperăm că astfel de cazuri regretabile nu vor mai exista", a mai spus Cătălin Hurdubae.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.