Conducerea Salco Serv, societatea aflată în subordinea Consiliului Local Făgăraş precizează că afirmaţiile şefului Gărzii de Mediu Octavian Berceanucu privire la deşeurile de pe Platforma Nitramonia, judeţul Braşov, legate de fermentarea acestora şi scurgerea levigatului în sol sunt eronate, deoarece deşeurile au fost ridicate vineri şi sâmbătă. Astfel, o astfel de scurgere nu s-ar fi putut întâmpla într-un timp atât de scurt, mai prezicează societatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Deşeurile de pe platforma fostei Nitramonia Făgăraş au fost ridicate de la populaţie în decursul a două zile, vineri şi sâmbătă – 21 şi 22.05.2021. Afirmaţia domnului Octavian Berceanu privind fermentarea acestora şi scurgerea levigatului în sol este eronată, fiind practic imposibil să se întâmple acest lucru într-un timp atât de scurt.

Gunoiul rezidual a fost transportat la depozitul privat FIN ECO Braşov astăzi, 23.05.2021, în conformitate cu legislaţia în vigoare; singurul loc autorizat din judeţ unde le putem  transporta şi se întâmplă regulat. Cum arată acum platforma puteţi vedea în imaginile alăturate.

O altă afirmaţie făcută de comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu este, de asemenea, eronată. Cantitatea de deşeuri filmată reprezintă conţinutul a 8 containere tip Abroll cu un volum de 33 mc fiecare. Adică, aproximativ 80 de tone, nicidecum de ordinul miilor.

Deşeurile care mai există la această oră pe platformă sunt reciclabile. Acestea sunt valorificate după ce se atinge un anumit număr de baloturi, necesar pentru transport.

Mai menţionăm că societatea Salco Serv se află în subordinea Consiliului Local – unicul acţionar şi, în cazul în care sunt necesare schimbări, consilierii locali, inclusiv colegii domnului Octavian Berceanu, sunt singurii care le pot face.

Ne dorim schimbări benefice pentru mediu, motiv pentru care suntem partenerii Primăriei Făgăraş în proiectul „Făgăraşul reciclează”, prin care sistemul de gestionare a deşeurilor din oraş urmează să fie schimbat. Faza pilot a acestuia va demara la 1 iunie 2021 – https://www.facebook.com/fagarasulrecicleaza

În prezent, gestionarea fluxurilor de deşeuri din municipiu se realizează în conformitate cu prevederile legale”, arată punctul de vedere transmis de conducerea Salco Serv, duminică pentru News.ro.

Reacţia vine în contextul în care comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu Octavian Berceanu a scris pe Facebook că la Platforma Nitramonia, Făgăraş în judeţul Braşov sunt mii de tone de deşeuri depozitate într-o pseudostaţie de sortare. Acesta a postat şi un video în acest sens şi a precizat că este sigur că Garda de Mediu va avea treabă în acea zonă.

„Platforma Nitramonia, Făgăraş, judeţul Braşov. Mii de tone de deşeuri depozitate într-o pseudostatie de sortare. Levigatul rezultat din fermentarea deşeurilor menajere se scurge în sol. Sunt sigur ca Garda de Mediu are de muncă în această locaţie”, a scris Octavian Berceanu sâmbătă pe Facebook.

Sursa foto: Societatea Salco Serv
Sursa foto: Societatea Salco Serv
Sursa foto: Societatea Salco Serv
Sursa foto: Societatea Salco Serv
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.