Primarul Sectorului 1 Daniel Tudorache a anunţat că, începând de vineri, computerul tomograf de la Institutul „Matei Balş”. Edilul a reamintit că acest computer tomograf ultraperformant a fost achiziţionat pe data de 6 mai, prin Complexul Multifuncţional Caraiman, iar aparatul are un soft special care permite depistarea infectării cu noul coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„De azi, computerul tomograf de la Institutul “Matei Balş” este funcţional! Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare a emis autorizaţia de funcţionare”, a scris Daniel Tudorache vineri pe Facebook.
 
Primarul Sectorului 1 a precizat că de când a cumpărat computerul tomograf a aşteptat 86 de zile să primească avizele necesare pentru a putea fi folosit.
 
„Pe 6 mai achiziţionam, prin Complexul Multifuncţional Caraiman, un computer tomograf (CT) ultraperformant cu un soft special care permite depistarea infectării cu COVID 19. Acesta a fost amplasat în curtea Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", pentru a fi folosit de medicii de aici. De atunci (de 86 de zile, mai exact), am aşteptat primirea tuturor avizelor necesare. Ultima hârtie a venit chiar azi: Autorizaţia pentru desfăşurarea de activităţi în domeniul nuclear. Altfel spus, autorizaţia de funcţionare”, a completat Tudorache.
 
El a mai spus că acest aparat „va fi o armă puternică în lupta împotriva pandemiei, aflată în dotarea specialiştilor institutului. Le urez succes şi cât mai multe cazuri testate şi negative!”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.