Complexul Energetic Oltenia (CEO) a anunţat, joi, că muncitorii vor primi în plus până la 1000 de lei brut, în limita prevederilor bugetare, măsura fiind anunţată după discuţiile purtate între ministrul Energiei, Anton Anton, conducerea companiei şi sindicalişti, în contextul în care minerii au reluat greva declanşată în urmă cu o săptămână.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În noaptea de miercuri spre joi, una din cele trei unităţi funcţionale ale termocentralei de la Rovinari, cu o putere instalată de 330 MW fiecare, a fost închisă din lipsă de cărbune.

Anton Anton şi secretarul de stat Doru Vişan au avut, joi, o noua întâlnire cu liderii sindicali din cadrul CEO, ca urmare a reluării grevei. După aceste discuţii, CEO a anunţat că, în limita prevederilor bugetare, se va acorda un spor de producţie, pentru personalul muncitor din activitatea de producţie, mentenanţă si transport cărbune, o suma de 1000 lei brut, respectiv 585 lei net.

Totodată, pentru conducătorii de formaţii de lucru din activitatea de producţie, mentenanţă si transport cărbune, va fi acordată o sumă de 700 lei brut, respectiv 409 lei net. În plus, pentru personalul de conducere din activitatea de producţie, mentenanţă şi transport cărbune, va fi acordată o sumă de 500 lei brut, respectiv 292 lei net.

”Pentru alte categorii de personal din activitatea tehnică, exploatare, mentenanţă, transport cărbune, sumele vor fi convenite în cadrul comisiei de negociere. De asemenea, vor fi acordate vouchere de vacantă, pentru toţi salariaţii, în sumă de 1450 lei, începând cu data de 1 mai 2019”, se arată în comunicat.

Compania a mai anunţat că prima pentru sărbătorile pascale se va acorda în aceleaşi condiţii ca şi primele pentru Ziua Meseriei, reprezentând un câstig net de cel puţin 330 lei.

”Administratia se angajează să nu iniţieze niciun fel de măsuri în vederea aplicării de sancţiuni fată de salariaţii participanţi la grevă, în condiţiile recuperării timpului de lucru. Ministerul Energiei garantează cele mai sus stabilite şi va întreprinde demersuri pentru promovarea actelor legislative necesare aducerii la îndeplinire a angajamentelor asumate de administraţie”, se arată în comunicat.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că i s-a adus la cunoştinţă doar miercuri, "cu nepermisă şi suspectă întârziere", situaţia de la Complexul Energetic Oltenia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...