Compania turco-germană Bozankaya, din Turcia, va livra, până la finalul acestui an, un număr de 17 tramvaie noi, la Timişoara, în urma unui proiect cu bani din PNRR în valoare de 33 milioane euro. Garniturile nu vor mai avea culoarea negru-violet, ci negru-galben, actuala administraţie solicitând schimbarea culorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Compania Bozankaya continuă colaborarea cu municipalitatea din Timişoara prin semnarea unui contract ce prevede achiziţia a 17 tramvaie. Cele 17 tramvaie vor avea o lungime de aproximativ 30 de metri, o capacitate de transport totală de 251 de locuri, podea 100% coborâtă şi aer condiţionat. Valoarea totală a achiziţiei este de aproximativ 33 milioane de Euro, respectiv 1,9 milioane de euro pentru fiecare tramvai”, se precizează într-un comunicat de presă de miercuri, al companiei Bozankaya.

Potrivit contractului, toate tramvaiele vor fi livrate la Timişoara până la sfârşitul anului 2024.

Anterior, 18 dintre cele 21 de tramvaie specificate în contractul semnat în 2019 au circulat în Timişoara. Tramvaiele care sunt achiziţionate din fonduri europene prin PNRR nu vor mai avea culoarea mov, ci vor fi livrate în galben şi negru.

”Suntem bucuroşi să continuăm colaborarea cu Primăria Timişoara. Tramvaiul cu baterie produs de Bozankaya este un vehicul de înaltă calitate, alimentat cu baterie, care reprezintă o opţiune mai prietenoasă cu mediul în comparaţie cu tramvaiele obişnuite diesel sau electrice. Nu în ultimul rând, este echipat cu tehnologie de ultimă generaţie, inclusiv motoare eficiente din punct de vedere energetic şi sisteme de climatizare”, a declarat Aytunç Günay, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei Bozankaya.

Tramvaiele pot funcţiona autonom, pe baza bateriei, fără a fi conectate la reţeaua electrică, pe o distanţă de până la 70 de kilometri, fiind totodată şi cea mai mare performanţă realizată până acum în istoria sistemelor de tranzit feroviar uşor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.