Furnizorul de apă Hidro Prahova anunţă că apa furnizată locuitorilor municipiului Câmpina, al doilea mare oraş al judeţului Prahova, este bună pentru consum. Primăria Câmpina şi compania de apă recomandaseră, printr-un anunţ făcut public vineri, ca locuitorii municipiului să nu folosească apa furnizată la robinet decât în scopuri menajere, după ce analizele pe probe prelevate în luna iunie a anului trecut au arătat aceasta prezintă depăşiri la parametrii tetracloretena şi tricloretena

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Apa din sistemul public în Câmpina este potabilă şi poate fi folosită pentru consum uman Hidro Prahova S.A. anunţă locuitorii şi agenţii economici din Câmpina că apa din sistemul public este potabilă şi poate fi folosită inclusiv pentru băut sau gătit. Potrivit adresei pe care Hidro Prahova a primit-o astăzi, 28.01.2024, de la DSP Prahova, probele de control prelevate pe 27.01.2024 şi prelucrate de Institutul Naţional de Sănătate Publică la ieşire din staţia de tratare Muscel – Voila confirmă că apa este potabilă poate fi folosită pentru consum uman. Hidro Prahova S.A. îşi exprimă încă o dată regretul pentru situaţia creată şi cere scuze locuitorilor din Câmpina pentru toate incovenientele apărute”, se arată într-un anunţ postat duminică pe site-ul operatorului de servicii de apă şi canalizare.
Vineri, operatorul Hidro Prahova, cel mai mare furnizor de apă din judeţul Prahova, anunţase public faptul că recomandă locuitorilor municipiului Câmpina să nu consume apa de la robinet şi să o folosească doar în scopuri menajere. 
„„La o probă de rutină (din cadrul monitorizării de audit) prelucrată de lnstitutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) efectuată la ieşirea din Staţia de Tratare a Apei Muscel - Voila Câmpina, a fost identificată o depaşire minimală a nivelului de tetracloretena şi tricloretena de 12,5 µg/L faţă de valoarea admisă de 10 µg/L. Trebuie precizat faptul că au fost prelevate probe şi din reţeaua de alimentare cu apă potabilă Câmpina (din punctele Spitalul Municipal şi Piaţa Centrală), acestea nedepăşind valoarea de 0,51 µg/L, mult sub pragul maxim admis de 10 µg/L. În aceste condiţii, Hidro Prahova S.A. a dispus ca, în perioada 26 - 28 ianuarie 2024, să se efectueze igienizarea tuturor rezervoarelor şi a staţiei de tratare Muscel - Voila, după care se va repeta analiza de apă de la ieşire staţie pentru a se determina valorile parametrilor tetracloretena şi tricloretena”, transmitea, vineri, Hidro Prahova, precvizând că „Proba în cauză a fost prelevată în data de 26.06.2023, iar informarea Direcţiei de Sănătate Publică Prahova către Hidro Prahova S.A. a venit in data de 25.01.2024”.
Recomandarea a fost făcută în baza rezultatelor unor analize pe probe prelevate în urmă cu jumătate de an compania de apă susţinând că tocmai primise de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova rezultatele. DSP Prahova a susţinut, la rându-i, că a aflat rezultatele abia în 17 ianuarie şi că operatorul de apă cunoştea aceste rezultate cu două săptămâni înainte de a le anunţa public.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.