Executivul a actualizat vineri lista statelor şi zonelor de risc epidemiologic, în funcţie de rata de incidenţă cumulată, arată o hotărâre emisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lista completă actualizată cu statelor şi zonelor de risc epidemiologic poate fi accesată AICI

„Art.1 - Se aprobă clasificarea ţărilor/teritoriilor în funcţie de rata de incidenţă cumulată, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea şi cu privire la care se instituie măsura carantinei, prevăzută în anexă la prezenta hotărâre.
 
Art.2 - Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora”, arată hotărârea CNSU.
 
„Lista este difernţiată pe coduri – verde, galben şi roşu, exact după incidenţele din România. Motivul pentru care s-a făcut acest lucru este pentru a nu intra brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin. Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină”, a precizat şeful DSU Raed Arafat.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.