Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, miercuri, măsurile aferente trecerii de pragul de 3 la mie, după ce inidenţa cumulată a ajuns la 3,32 la mie. Prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru, a precizat că nu au fost impuse noi măsuri în afara celor reglementate de actele normative în vigoare, aferente acestei incidenţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit, miercuri, după ce rata de infectare în Caputală a ajuns la 3,32 la mie. 

A fost adoptată Hotărârea numărul 2 din 2022 care prevede actualizarea restricţiilor, în conformitate cu actele normative aflate în vigoare, dar şi cu pragul de 3 la mie. 

Potrivit documentului, masca dmască medicală sau de tip FFP 2. Documentul prevede, de asemenea, excepţiile de la purtarea măştii, aşa cum au fost ele stabilite de autorităţile naţionale. 

În plus, se prevede reducerea capacităţii la 30% la toate spaţiile închice care vor funcţiona n intervalul 5 - 22. 

Prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru, a declarat, la finalul şedinţei, că o altă modificare vizează activitatea restaurantelor şi cafenelor din incinta unităţilor de cazare, a pensiunilor şi a hotelurilor.  

Despre aglomeraţia din mijloacele de transport în comun, Alexandra Văcaru a spus că operatorii de transport public au luat deja o serie de măsuri de la începutul pandemiei.

”Anul trecut, când creştea rata de incidenţă, am stabilit cu Metrorex suplimentarea trenurilor şi STB-ul, de asemenea, a suplimentat. În zilele următoare vom avea noi întâlniri, dacă se va ridica problema şi eventual vom propune chiar, să vedem dacă sunt necesare, în acest context, o eventuală suplimentare sau găsirea unor noi soluţii", a declarat prefectul Capitalei. 

Văcanu a mai afirmat că în privinţa cinematografelor, teatrelor, sunt menţinute aceleaşi măsuri. 

În privinţa obligativităţii purtării măştilor de protecţie, prefectul a arătat că în decizia de astăzi s-au aliniat prevederile Ordinului cu excepţiile prevăzute, fără alte modificări din partea DSP. 

„Nu s-a schimbat nimic în raport cu hotărârea de Guvern, în sensul în care aveam la acel rang de 1 la mia de locuitori, până la 1 la mia de locuitori, cu depăşirea limitei de 1 la mia de locuitori, şi nu s-a schimbat nimic pentru că tot ce am modificat astăzi a vizat rangul de referinţă, rata de incidenţă la 3 la mia de locuitori, deci nu s-a modificat nimic. Era deja stabilit pentru depăşirea ratei de 1 la mia de locuitori. Ce s-a constatat în ultima hotărâre a comitetului a rămas neschimbat cu privire la sălile de fitness”, a precizat Alexandra Văcaru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.