Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă că, vineri, 100.800 doze de vaccin au plecat spre Republica Moldova, făcând partedin ajutorul pe care România l-a promis pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În sprijinul autorităţilor din Republica Moldova implicate în lupta de combatere a pandemiei COVID19, Guvernul României a decis continuarea acordării ajutorului umanitar, fiind trimisă o nouă tranşă de vaccinuri împotriva COVID19. În această dimineaţă, 100.800 doze de vaccin produs de AstraZeneca au plecat de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” cu destinaţia Republica Moldova”, a transmis, vineri, CNCAV.

Sursa citată a precizat că misiunea se realizează cu un mijloc de transport aflat în dotarea IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania, pe ruta Bucureşti – Chişinău şi retur.

”Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova, reprezentat de echipamente medicale şi vaccinuri împotriva COVID-19, vine ca parte a pachetului de sprijin anunţat de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale din luna decembrie 2020, la Chişinău”, a mai precizat CNCAV.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul a aprobat miercuri un proiect de hotărâre pentru a dona alte 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca în Republica Moldova. Şeful Executivului a adăugat că au fost pregătite detaliile pentru a dona 100.000 de doze de vaccin şi în Ucraina.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.