Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, miercuri seară, că o comisie analizează situaţia elevului din Bucureşti cu cerinţe speciale eliminat de la Evaluarea Naţională, câutând posibilitatea de a susţine din nou proba de Limba română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sigur poate să dea proba de matematică mâine. Dar, în acelaşi timp, sunt trist, este regretabil, dar regulile trebuie să fie respectate. Vom vedea, în măsura în care comisia pe care am întrunit-o pentru analiza acestei situaţii, va găsi o posibilitate legală,  se va da şansa şi prezentării din nou în examenul de Limba română”, a declarat, miercuri seară, la TVR 2, Sorin Cîmpeanu, referindu-se la elevul din Bucureşti cu cerinţe speciale eliminat de la Evaluarea Naţională, fiind prins cu telefonul asupra sa, întrucât a utat să-l predea.

Ministrul a explicat că elevii cu cerunţe speciale nu sunt obligaţi să susţină examenul.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Sunt 2.136 de elevi de clasa a opta înscrişi în şcolile speciale. Se adaugă alţi 4.000 de elevi cu cerinţe educaţionale speciale înscrişi în învăţământul de masă. Aceştia nu sunt obligaţi să susţină examenul de evaluare naţională. Susţin examenul de evaluare naţională doar dacă fac cerere în mod expres. Acest copil a făcut cerere în mod expres pentru a susţine examenul, deci şi-a dorit să susţină examenul deşi ar fi putut să nu îl susţină pentru că legea asta spune pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale. Nu sunt obligaţi, dar dacă fac cerere îl pot susţine. Este această situaţie: dacă ai făcut cerere să îl susţii, respecţi şi regulile”, a mai declarat Cîmpeanu.

Un elev din Bucureşti a fost singurul eliminat de la proba de Limba şi literatura română.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.