Colegiul Psihologilor din România anunţă că se va adresa instanţelor de judecată pentru a stabili modalitatea prin care se pot alege forurile de conducere care să permită funcţionarea normală a instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Colegiul Psihologilor din România precizează, într-un comunicat, că, în 18 aprilie nu au fost îndeplinite condiţiile de cvorum pentru constituirea şedinţei Convenţiei naţionale a Colegiului, iar preşedintele organismului de la acea dată, Mihai Aniţei, a convocat o nouă şedinţă pentru 6 mai, la ora 10.00, în Aula Magna a Universităţii „Titu Maiorescu” din Bucureşti. Mandatul lui Mihai Aniţei a încetat la data de 19 aprilie 2017, instituţia având în tot acest timp o conducere administrativă.

Colegiul Psihologilor spune că, în timpul procesului electoral, mai multe persoane au blocat parţial alegerile în anumite filiale teritoriale. Din cauza acestei situaţii, organizarea profesiei de psiholog va fi perturbată până la momentul pronunţării deciziei instanţei judecătoreşti, instituţia fiind în acest moment sub conducerea tehnico-administrativă .

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”În aceste condiţii, în lipsa unor proceduri de continuare a procesului electoral, Colegiul Psihologilor din România se va adresa instanţelor de judecată pentru a stabili modalitatea prin care se pot  alege forurile de conducere care să permită funcţionarea normală a instituţiei (atestare profesională, avizarea formelor de exercitare a profesiei, soluţionarea conflictelor de deontologie profesională şi alte aspecte ce ţin de organizarea exercitării profesiei)”, se arată în comunicat.

Colegiul Psihologilor din România funcţionează începând cu 1 noiembrie 2005 în baza Legii nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Psihologilor din România, publicată în Monitorul Oficial al României. Colegiul Psihologilor din România este membru al Federaţiei Europene a Asociaţiilor Psihologilor şi singurul operator şi partener al Comisiei Europene. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.