Colegiul Medicilor Stomatologi din România (CMSR) stabileşte reglementări clare cu privire la publicitatea în ceea ce priveşte serviciile stomatologice, a anunţat Mariana Cărămidă, trezorierul CMSR. Noile reglementări au în vedere faptul că în primul rând populaţia trebuie îndemnată să meargă la stomatolog, dar au şi rolul de a combate publicitatea înşelătoare.
”Această nouă reglementare pe care am stabilit-o în această primă parte a anului 2025 vine pentru a creşte prestigiul profesiei noastre şi în cadrul corpului profesional, dar şi în rândul populaţiei generale. Este foarte important ca mesajele pe care noi le transmitem, ca medici stomatologi, să fie unele de educaţie în mod special în rândul populaţiei, de a stimula populaţia să se adreseze cabinetelor stomatologice din perspectiva unei stări de bine, din perspectiva sănătăţii orale şi nu neapărat ca o practică comercială. Încercăm să stimulăm populaţia să se adreseze cabinetelor pentru a avea o bună stare de sănătate şi orală şi generală şi nu a alege să se adreseze către anumite cabinete stomatologice doar pe baza unor oferte, discount-uri şi aşa mai departe”, a declarat Mariana Cărămidă, miercuri seară, la
Medika Tv.
Ea a precizat că noile reglementări privind publicitatea pentru serviciile stomatologice vizează, de asemenea, eventuala concurenţă neloială.
”În afară de practica comercială, ne propunem să luăm în considerare şi faptul că, atunci când vorbim populaţiei despre profesia noastră, să nu facem comparaţii prin care am putea, fără să ne propunem, în unele situaţii, poate să denigrăm alţi colegi ai noştri medici stomatologi şi, bineînţeles, de a ţine cont de faptul că trebuie să existe o practică echitabilă în rândul stomatologilor pentru a da şi posibilitatea cabinetelor stomatologice cu număr redus de medici sau de unit-uri dentare de a beneficia de un număr de pacienţi adecvat”, a adăugat oficialul CMSR.
Ea a explicat că iniţiativa în ceea ce priveşte publicitatea în stomatologie a plecat de la faptul că au fost semnalate situaţii în care în spaţiul public au fost transmise reclame sau mesaje publicitare care ar fi putut induce în eroare pacienţii, în sensul în care unele tratamente la care se făcea publicitate nu se aplică în toate cazurile.
”În astfel de cazuri, pacienţii au tendinţa de a se adresa cabinetelor stomatologice cu nişte aşteptări nerealiste sau exagerate. Şi atunci e foarte important ca atunci când noi, medicii stomatologi, transmitem un mesaj şi invităm către cabinetele stomatologice pacienţii noştri, pacienţii să aibă în vedere că un plan de tratament trebuie individualizat şi că nu un singur tip de tratament poate fi aplicat tuturor pacienţilor”, a adăugat Mariana Cărămidă.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.