Colegiul Farmaciştilor din România (CFR) şi Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (A.D.R.F.R.) atrag atenţia asupra întârzierilor în decontarea de către casele de asigurări de sănătate a facturilor reprezentând contravaloarea medicamentelor eliberate pacienţilor prin farmaciile comunitare din întreaga ţară şi afirmă că, dacă situaţia nu se remediază, există riscul blocării aprovizionării cu medicamente a farmaciilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Depăşirea termenelor obligaţiilor de plată ale Caselor de Asigurări de Sănătate către farmacii are consecinţe asupra întregului lanţ de distribuţie a medicamentelor, ca urmare a faptului că respectivele sume sunt la rândul lor obligaţii de plată către furnizorii de medicamente, distribuitori şi producători. Mai mult decât atât, întârzierile la plata datoriilor către furnizori înseamnă pentru farmacii atât aplicarea de penalităţi cât şi întreruperea livrărilor de medicamente", se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de Colegiul Farmaciştilor din România.

Cele două organizaţii afirmă că această situaţie ar agrava şi mai mult problemele deja existente în accesul pacienţilor la medicamentele de care au nevoie.

"În condiţiile în care această situaţie nu se va remedia în cel mai scurt timp, atragem atenţia asupra riscului major de blocare a aprovizionării unităţilor farmaceutice cu medicamente, chiar din primele luni ale anului 2021", mai scrie în comunicat.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.